Süper Lig Süper Lig ve 1. Lig'in isim sponsoru belli oldu!

Süper Lig ve 1. Lig'in isim sponsoru belli oldu!

13.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve 1. Lig’in isim sponsorluğu konusunda Trendyol ile 700 milyon liraya anlaşma sağladı. Bu paranın 500 milyon lirası kulüplere, 100’er milyon lirası da TFF ile milli takımlara aktarılacak.

Süper Lig ve 1. Ligin isim sponsoru belli oldu

Süper Lig ile 1. Lig’in 2023-24 sezonundaki adı Trendyol oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu ile Trendyol arasında yapılan anlaşmaya göre, iki lig için şirket 700 milyon lira vermeyi kabul etti. Bu paranın 500 milyon lirası kulüplere, 100’er milyon lirası da TFF ile milli takımlara aktarılması sağlanacak. Süper Lig’de yer alan her kulübe 20’şer milyon lira verileceği ifade edildi.

TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde dün gerçekleştirilen sponsorluk imza törenine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Trendyol Başkanı Çağlayan Çetin, Kulüpler Birliği Başkan Vekili Süleyman Hurma ile 1. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Murat Özkaya katıldı.

2023-2024 sezonunun Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1. Lig olarak anılacağını dile getiren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Trendyol’un vereceği destekle birlikte; futbolumuzun göz bebeği Süper Lig’de rekabet, heyecan ve kalitenin daha da artacağına ve dünya futbolundaki konumunun da yükseleceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Trendyol Grubu Başkanı Çetin ise sporu Türkiye’nin ortak değeri olarak gördüklerini belirterek, “Bu yalnızca Trendyol’un değil, Türkiye’nin dört bir köşesinde 300 bin satıcımızın 500’e yakın üretecimizin ve 30 milyonu aşkın müşterimizin de sponsorluğudur” ifadesini kullandı.

HURMA'DAN TEŞEKKÜR

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Vekili Süleyman Hurma, atılan bu imzanın çok değerli olduğunu dile getirdi.

Hurma, “Türk futbolu ve Türk futbol ailesi bu zor dönemden geçerken Trendyol’un verdiği desteği hiçbir zaman unutmayacaktır. Bizim Süper Lig kulüpleri olarak ödevimizde şu olmalıdır ki olacağından da yüzde yüz eminim: Bu anlaşmayı onurlandırmak, aldığımız yüz katını Trendyol’a geri vermek bizim hedefimiz olmalıdır. Göreve geldiğinden bu yana futbol ekonomisine destek vermek için olağanüstü çaba gösteren Sayın Başkanımız ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine de çok teşekkür ediyorum” dedi.

1. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Murat Özkaya ise Türk sporunun sponsoruna sahip çıkmayı bilmesi gerektiğini dile getirdi.