Süper Lig Süper Lig'de düşme hattı alev aldı! Hesaplar karıştı

Süper Lig'de düşme hattı alev aldı! Hesaplar karıştı

14.05.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de önceki gün alınan sonuçlarla alt sıralarda hesaplar karıştı. Düşme potasında yer alan 7 takımdan 6’sının birbirleriyle oynayacak olması 37. haftanın önemini ikiye katladı.

Süper Ligde düşme hattı alev aldı Hesaplar karıştı

Trendyol Süper Lig’in 36. haftasıyla birlikte küme düşme hattında hesaplar iyice karıştı. Hatayspor, Konyaspor ve Gaziantep kritik galibiyetler alarak Süper Lig’de devam etme umutlarını sürdürürken, kaybeden Fatih Karagümrük ile Ankaragücü düşme hattının kızışmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Ligin 37. haftasında küme düşme hattında yer alan 7 takımın 6’sı birbirleriyle karşılaşacak. Alınacak sonuçlara göre düşecek 3 takımın belirlenmesi, son hafta öncesi netleşebilir. Pendik, Hatay ve Fatih Karagümrük kaybeder, Konya ile Kayseri sahadan bir puanla ayrılırsa küme düşecek diğer 3 takım belirlenmiş olacak.

Ligde 37. haftada rakiplerine göre rahat bir konumda olan Kayserispor ile çıkış yakalayan Konyaspor karşı karşıya gelecek. Alt sıralardaki takımların birbirleriyle oynayacak olması, bu maçın beraberlikle sonuçlanması durumunda iki takım için de yeterli olabilir. 42 puanla 12. sırada yer alan Samsun, kalan son iki karşılaşmada puan çıkaramaması durumunda bile diğer karşılaşmaların sonuçlarına göre ligde kalabilir.

Haberin Devamı

Ankaragücü 39 puanla 15. sırada yer alıyor. Bu hafta Pendikspor’u sahasında konuk edecek olan Başkent temsilcisi kazanması durumunda diğer maçların skorlarına göre ligde kalmayı garantileyebilir. Fatih Karagümrük ise kazananın önemli bir viraj döneceği Gaziantep karşılaşmasına çıkacak. Kaybetmeleri halinde diğer maçlardan gelecek skorları bekleyecekler.

Volkan Demirel’in görevi bırakmasının ardından 1 beraberlik ve 1 galibiyet alarak umutlarını son iki haftaya taşıyan Hatay, 37 puanla 18. sırada yer alıyor. Ligde mutlaka kazanması gereken iki kritik karşılaşmaya çıkacak Hatay, önce Beşiktaş’ın konuğu olacak, son haftada ise Çaykur Rizespor ile karşılaşacaklar.

Ligde 36 puanla 19. sırada ateş hattında yer alan Pendikspor, ligde kalan 2 maçında da kendisi gibi küme düşme mücadelesi veren takımlarla karşılaşacak. Önce 37. haftada Ankaragücü’ne konuk olacak olan İstanbul temsilcisi, son haftada da Gaziantep ile kritik bir maça çıkacak.