Dünyadan Futbol 'Süper'lerin ev sahibi Suudi Arabistan!

'Süper'lerin ev sahibi Suudi Arabistan!

22.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkcell Süper Kupa maçını organize edecek Suudi Arabistan, İspanya ve İtalya’nın Süper Kupa maçlarına da ev sahipliği yapmıştı. Galatasaray ve Fenerbahçe buluşması, Ronaldo’nun maçlarını oynadığı statta gerçekleşecek.

Süperlerin ev sahibi Suudi Arabistan

2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa maçı 30 Aralık’ta Suudi Arabistan’da oynanacak. Riyad’daki Al-Awwal Park Stadyumu karşılaşmaya ev sahipliği yapacak. 25 bin kişilik stadyum, Cristiano Ronaldo’nun da formasını giydiği Al Nassr takımının maçlarına ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Arap ülkesi daha önce 2020, 2021 ve 2022 yıllarında İspanya’nın Süper Kupa maçlarına da ev sahipliği yapmıştı. İspanyol basınında yer alan haberlere göre, varılan anlaşma uyarınca Suudi Arabistan yönetiminin bunun için 120 milyon euro ödediği belirtilmişti. Katılacak kulüplerin yol ve konaklama masraflarının da organizasyon tarafından karşılandığı ifade edilmişti. İtalya Süper Kupası da 3 yıl Suudi Arabistan’da oynandı, İtalyanlar, Araplar’dan toplamda 20 milyon Euro aldı. Final başına da kulüplere 3.5 milyon Euro verildi.

Suudi Arabistan futbolda bir başka uluslararası organizasyona daha ev sahipliği yapacak. FIFA 12-22 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 2023 Kulüpler Dünya Kupası’na Cidde kentinin ev sahipliği yapacağını duyurdu. Ortadoğu ülkesi tarihinde ilk kez bu turnuvaya ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı