Galatasaray SÜRPRİZ VAR!

SÜRPRİZ VAR!

28.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Florya’yı taşıyacağız. Rakiplerimize bir sürpriz hazırlıyoruz. Eğer yeri şimdi öğrenirlerse yine mektup yazmaya başlarlar İstersek her oyuncuyu alırız. Fatih Hoca kulübün maddi imkanlarını da bilir ve parayı çarçur etmemek için gerekli titizliği gösterir Bizim yapacağımız 20 bin kişilik kapalı spor salonu herkesin aklını başından alacak. Aynı anda iki aktivite olabilecek

SÜRPRİZ VAR


Galatasaray 2012’yi zirvede tamamlarken, işin sadece sportif değil aynı zamanda idari ve mali noktasında da ciddi adımlar attı. Ünal Aysal başkanlığındaki bu yapının önemli isimlerinden biri de Başkan Yardımcısı Refik Arkan. Merhum başkan Özhan Canaydın döneminde de kritik projelere imzasını koyan Arkan, şu an Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı. Deneyimli idareci, 2012’nin röntgenini Milliyet’e çekerken, 2013’le ilgili çarpıcı mesajlar yolladı.

* 2012’yi mali açıdan değerlendirir misiniz?
“2012 bir kere çok yoğun geçti. Ama çok açık ifade etmemiz lazım. Sportif açıdan uzun zamandır, taraftarın, camianın beklediği sportif başarılar için çok ciddi bütçeler ayırdık. Özellikle basketbol ve voleybolda. Diğer branşlarda da tabii. Mali açıdan iyi bir sene geçirdiğimizi görüyorum. Geçen sene sermaye artışı yaptık. Kulübün yapısında bilhassa futbolun mali yapısında çok ciddi yollar kat edildi. 2014 yılından itibaren futbol kendi gelirleriyle geçinecek müstakil bir yapıya geliyor. Kendi yayın gelirleri, kombine satışları, maç gelirleri, sponsorlar, isim hakları, marka gelirleri ile beraber Sportif A.Ş., müstakil ve dışardan mali bir katkıya ihtiyaç olmayacak bir yapıya kavuşturuldu.”

* Türk Telekom Arena neden Galatasaray’a henüz devredilmedi?
“Stat Galatasaray’a geçmedi. Stadın durumu şu anda müteahhit ile TOKİ arasında. İşveren TOKİ’dir yani ihaleyi açan. Müteahhit de işi yaptı. Henüz kesin kabul yapılmadı. Gecikmeler var. Geçici kabul yapıldı. Müteahhit eksikleri tamamladı. Kesin kabul bittikten sonra TOKİ ile müteahhidin ilişkisi bitecek. TOKİ stadı GSGM’ye devredecek. Sonra Gençlik Spor Genel Müdürlüğü bize devir teslim yapacak.”

* Çatı konusu merak ediliyor. Çatı yapılacak mı?
“Çatı konusunu başkan ifade etti. Büyük ağır yapılarda zamanla çökme oluyor. Santimle olan birşey. Çatıda da mekanik bir sistem çalışacak. Dolayısıyla bir tarafta bir çökme olursa sistemde bir zorluk olabilir. Bunlar giderilemeyecek şeyler değil. Sistem tamamlandıktan sonra bir çökme olursa o zamanlar kapaklar sıkışabilir, çalışmayabilir. Onun tamiri, bakımı daha zor olabilir. Buna bakıyoruz.”

* Eski yönetim kadrolaşma iddiasında bulunuyor. Cevabınız olacak mı?
“Kadrolaşma yok. Kulüpte işe başlayanların hiçbir tanesi referansla gelmedi. Profesyonel şirketler aradı ve buldu. Görüşmeleri de o profesyoneller yaptı. İşe alınanları ben 15 gün evvel gördüm. Sadece bir kişi bu şekilde kulüpte görev almak için birilerini devreye sokmaya çalışmış. Onu da hemen attılar. Her dönem buna benzer konuşmalar geçer ama ben hiçbir dönem böyle bir çalışmanın olduğunu görmedim. Başkanların tercihleri olabilir. Sizle çalışmak istiyordur, çalışabilir. O da başkanın takdir hakkıdır.”

* Florya’nın taşınması konusunda bir çalışma var mı?
“Florya’yı taşımak istiyoruz. Bakılıyor, değerlendirme yapılıyor. Florya’da üç ayrı grubun hissesi var. Kulüp olarak biz, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak. Hep birlikte oturup karar vereceğiz. Öncelikle yer bulmamız ve karar vermemiz lazım. Fatih hoca bir tanesini gitti, gördü. Yer vermeyeyim sonra rakiplerimiz başlar mektup yazmaya. Geçen dönem görevdeyken burayı kazandırmıştık. Rakiplerimiz çok şikayetçi oldu, böyle bir şey yaptık diye. Güzel bir sürpriz hazırlıyoruz.”

* Ya tesisleşme?
“Basketbolla ilgili kapalı spor salonu için ciddi adımlar atıyoruz. Japonya’da bir kapalı salon var. 20 bin kişilik. Açılıyor, kapanıyor, aynı anda iki aktivite olabiliyor. Bir tarafta spor yapılırken, diğer tarafta konser verilebiliyor. Galatasaray’ın tarihi bir misyonu var. Nasıl amatör şubelerde öncülüğü biz yapıp Türkiye’ye sporu biz getirdiysek, yaptığımız her iş başkalarına örnek olmuştur. Bizim yapacağımız kapalı salon da herkesin aklını başından alacak.”

Haberin Devamı

Taraftarı tatmin etmez
“Şu anda geldiğimiz nokta camiayı ve taraftarı tatmin etmez. Schalke’den sonra bir tur daha çıkmak bize yakışır. Galatasaray almak isterse bir oyuncuyu alır. Biz kaynağı buluruz. İmkanlarımız buna müsait. Hoca uygun görür ve talep olursa yönetim kurulunun görevi o transferi yapmaktır. Futbolu Fatih hocaya teslim ettik ve içimiz rahat. Hoca bu camianın uzağında olan birisi değil. Kulübün maddi imkanlarını da bilir. Parasını çarçur etmemek için elinden gelen titizliği bizim kadar, bizden fazla gösterir. Vicdanımız çok rahat.”

Engelliler’e davet gelmedi
“Basketboda tekerlerli sandalyede harikalar yaratıyoruz. Tarih yazıyorlar çocuklar orada. Sayfalarda yer verilmiyor. Devletin üst kademelerinde bu çocuklara bir davet gelmiyor. Yani dünyada böyle bir şey yok. Üst üste üç tane dünya şampiyonluğu. Onore edilmelerini beklerdik. Türkiye’de bunu kimse önemsemiyor.”

Haberin Devamı

Ünal Aysal devam etmeli
“Başkan göreve devam ederse bu bizi memnun eder. Başkanın ben hedefleri var. Başarıya odaklı bir yapısı var. Başarılı olmak istiyor. Başarısız olsam bir dakika durmam giderim demişti. Bugüne kadar da iyi bir süreçten geldi. Ufak tefek sıkıntılar, görüş ayrılıkları olur. Dışarıda algı farklı ne yazık ki. Kendimle ilgili haberlerin mesela yüzde 80-90’ı yanlış.”