Dünyadan Futbol Suudi Arabistan'da kriz çıkarmıştı! Karim Benzema'ya Premier Lig devi talip

Suudi Arabistan'da kriz çıkarmıştı! Karim Benzema'ya Premier Lig devi talip

18.01.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

Al Ittihad ile 3 yıllık sözleşme imzalayan ve yıllık 200 milyon euro maaş alacağı belirtilen Karim Benzema, Suudi Arabistan'da aradığını bualamdı. Al Ittihad'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Fransız forvete, Premier Lig devinin talip olduğu öne sürüldü.

Suudi Arabistanda kriz çıkarmıştı Karim Benzemaya Premier Lig devi talip

Real Madrid ile sözleşmesi sona erdikten sonra Suudi Arabistan ekibi Al Ittihad ile sözleşme imzalayan Karim Benzema, burada bekleneni veremedi. Al Ittihad taraftarlarının kendisine gösterdiği tepki sonrası Suudi Arabistan'ı terk eden Karim Benzema'nın yeniden Avrupa'ya dönmek istediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Al Ittihad Teknik Direktörü Marcelo Gallardo'nun raporu sonrası Dubai kampına götürülmeyen Karim Benzema'ya Premier Lig devinin talip olduğu kaydedildi.

Manchester United'la da anılan Karim Benzema için Chelsea'nin devreye girdiği aktarıldı. Premier Lig devinin, Fransız futbolcunun transferi konusunda ısrarcı olduğu vurgulandı. Chelsea Teknik Direktörü Mauricio Pochettino'nun, Karim Benzema transferini çok istediği belirtildi.

Al Ittihad ile 3 yıllık sözleşme imzalayan ve senelik 200 milyon euro maaş alacağı kaydedilen Karim Benzema, bu sezon 20 maça çıktı. 36 yaşındaki santrfor bu karşılaşmalarda 12 gol sevinci yaşadı. Karim Benzema aynı zamanda takım arkadaşlarına 5 asist yaptı.

Al Ittihad ile sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek Fransız forvetin güncel piyasa değeri 15 milyon euro. Olimpik Lyon altyapısında yetişen Karim Benzema, daha sonra Real Madrid'de uzun yıllar forma giydi.

Haberin Devamı

36 yaşındaki santrfor, Fransa Milli Takımı'nda 97 mücadelede şans buldu. Karim Benzema bu müsabakalarda 37 kez rakip fileleri havalandırdı.