Dünya Kupası Suudi Arabistanlı oyunculara 300 bin dolarlık lüks hediye! Prens Selman'dan büyük jest

Suudi Arabistanlı oyunculara 300 bin dolarlık lüks hediye! Prens Selman'dan büyük jest

26.11.2022 - 11:29 | Son Güncellenme:

Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Kupası'nın C Grubu'nda dünya yıldızı Lionel Messi'li Arjantin'i yenerek tarihe geçen Suudi Arabistan Milli Takımı oyuncularına Prens Selman 300 bin dolar bedelinde lüks bir araç hediye vereceği öğrenildi.

Suudi Arabistanlı oyunculara 300 bin dolarlık lüks hediye Prens Selmandan büyük jest

Suudi Arabistan, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda gruptaki ilk maçında büyük bir sürprize imza attı. Asya temsilcisi, Arjantin'i 2-1 mağlup ettiği karşılaşma Dünya Kupası tarihine geçti. Yıllar sonra bile unutulmayacak zafer Suudi Arabistan'da büyük sevince neden oldu. Bu galibiyetten sonra Prens Selman, Suudi Arabistanlı oyunculara 300 bin dolar değerinde bir araç hediye edeceği öğrenildi.

Haberin Devamı

36 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ SONA ERDİ

Arjantin'in 36 maçlık yenilmezlik serisi Suudi Arabistan karşısında son buldu. Arjantin maçı kaybetmemesi durumunda yenilmezlik serisini 37 maça çıkarıp İtalya'nın rekoruna ortak olacaktı. Ayrıca Opta verilerine göre 36 maçlık yenilmezlik serisi Suudi Arabistan karşısında son bulan Arjantin, 1930'dan bu yana ilk kez ilk yarısını önde kapattığı bir Dünya Kupası maçını kaybetti.

ARABİSTAN HOCASINDAN GÖNDERME

Suudi Arabistan'ın teknik direktörü Herve Renard, paylaşımıyla Messi'nin ünlü olan pozuna göndermede bulundu.

Suudi Arabistan Teknik Direktörü Herve Renard: "Arjantin galibiyeti kutlamamız 20 dakika sürdü ve bitti. Şimdi diğer iki maça odaklanacağız." dedi ve gelecek için şu ifadeleri kullandı: "Mutlu olmayı hak eden 35 milyon Suudi Arabistanlı var. Onları düşünmeliyiz. Galibiyetten sonra çok rahatladım. Evet, tarihi bir galibiyet aldık ve sonsuza dek bunun izleri sürecek. Ancak aynı zamanda geleceğe odaklanamlıyız. Mutlu olmayı hak eden taraftarlarımız bu galibiyeti kutlayacaktır ama bizim hemen kalan maçlara çalışmamız gerekiyor."

Haberin Devamı

Suudi Arabistanlı oyunculara 300 bin dolarlık lüks hediye Prens Selmandan büyük jest

88 BİN TARAFTAR İZLEDİ

Öte yandan mücadeleyi 88 bin 12 kişinin izlediği duyuruldu. Gruptaki ikinci maçında Arjantin, bugün Meksika ile karşılaşacak. Suudi Arabistan ise aynı gün Polonya ile kozlarını paylaşacak.

SUUDİ ARABİSTAN'DA RESMİ TATİL

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin'e karşı tarihi bir galibiyet alan Suudi Arabistan'da 23 Kasım günü resmi tatil ilan edildi. Suudi Arabistan basınında yer alan haberlerde, Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ı halkın milli takımın zaferini kutlaması için yaptığı resmi tatil önerisinin Kral Salman bin Abdülaziz el-Suud tarafından onaylandığı ifade edilerek, tüm kamu ve özel sektör çalışanları ile tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerin tatil yapacağı aktarılmıştı.

PRENS SELMAN'DAN BÜYÜK ÖDÜL

Suudi Arabistan Dünya Kupası'nın önemli favorilerinden Arjantin'İ 48. dakikada Al Shehri ve 53. dakikada Al Dawsari'nin golleriyle mağlup ederek maçı 2-1 kazandı. Prens Selman'ın oyunculara hediye edeceği Rolls - Royce Phantom'un fiyatının 300.000 ila 400.000 bin dolar arasında değiştiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistanlı oyunculara 300 bin dolarlık lüks hediye Prens Selmandan büyük jest