Dünya Kupası Szymon Marciniak ilk kez konuştu! Kural hatası için Fransa'da imza kampanyası başlatıldı

Szymon Marciniak ilk kez konuştu! Kural hatası için Fransa'da imza kampanyası başlatıldı

23.12.2022 - 18:31 | Son Güncellenme:

Arjantin'in şampiyonluğu ile sona eren 2022 Dünya Kupası'nda dev finalde düdük çalan Szymon Marciniak'ın kararları çok tartışılmıştı. Polonyalı hakem dev maçın ardından ilk kez konuştu. Szymon Marciniak'ın açıklamalarının yanı sıra Fransa'da imza kampanyası başlatıldığı ortaya çıktı.

Szymon Marciniak ilk kez konuştu Kural hatası için Fransada imza kampanyası başlatıldı

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası Finali'nde Arjantin muhteşem düelloda Fransa'yı seri penaltılar sonucu mağlup ederek kupaya uzandı. Heyecan dolu mücadelede Szymon Marciniak'ın verdiği kararlar dikkat çekti.

Haberin Devamı

Polonyalı hakeme Fransa cephesinden yoğun itirazlar geldi. Kural hatası yapıldığı iddiaları gündemdeyken Polonyalı hakem suskunluğunu bozdu.

Szymon Marciniak ilk kez konuştu Kural hatası için Fransada imza kampanyası başlatıldı

PENALTI KARARI ÇOK TARTIŞILDI

Arjantin ile Fransa arasındaki dev finalde Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak görev aldı. Szymon Marciniak, müsabakanın 21'inci dakikasında Angel Di Maria'nın Ousmane Dembele'nin müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararı verdi.

Szymon Marciniak'ın bu kararı Fransa cephesinden büyük tepki gördü. Fransız futbolcular, VAR'dan bir uyarı bekledi ancak Arjantin'in penaltısı geçerlilik kazandı. Szymon Marciniak'a Fransız basını büyük tepki gösterdi.

Szymon Marciniak ilk kez konuştu Kural hatası için Fransada imza kampanyası başlatıldı

MESSI'NİN UZATMALARDA ATTIĞI GOLE BÜYÜK TEPKİ

Karşılaşmanın 109. dakikasında ise Lionel Messi bir kez daha sahneye çıktı ve Arjantin'i 3-2 öne geçirdi. Fransızlara göre Lionel Messi'nin attığı bu gol kurallara göre iptal edilmeliydi. Messi'nin ceza sahası içinde vuruşunu kaleci Hugo Loris karşılasa da top çizgiyi geçmiş ve Arjantin 3-2 öne geçmişti. Messi'nin gol vuruşunu yaptığı anın görüntülerini paylaşan L'Equipe, Arjantinli yedek futbolcuların vuruş sırasında sahada olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

‘KURAL KİTABINA GÖRE İPTAL’

The FA'nın (Futbol Birliği) Futbol Kuralları kitabından ilgili maddeye paylaşan Fransız gazetesi normal şartlar altında golün iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Szymon Marciniak ilk kez konuştu Kural hatası için Fransada imza kampanyası başlatıldı

Söz konusu kural şöyle;

‘Eğer bir gol atıldıktan sonra hakem, golün atıldığı sırada sahada ilave bir kişinin daha bulunduğunu fark ederse (Fazladan futbolcu, yedek oyuncu, değiştirilmiş oyuncu, ihraç edilmiş oyuncu, takım görevlisi) golü geçersiz saymalıdır. Maç fazla kişinin bulunduğu yerden golün atan takımın futbolcusunun kullanacağı bir direkt serbest vuruşla yeniden başlatılmalıdır.’

L'EQUIPE: MESSI'DEN BİLE TEHLİKELİ

Arjantin-Fransa finalini yöneten Polonyalı hakem Szymon Marciniak, Fransız basınının hedefi haline geldi. Fransa'nın en ünlü spor gazetesi L'Equipe, Marciniak için "Messi'den bile tehlikeli. Maçın tartışmasız en kötü ismi Szymon Marciniak oldu" ifadelerine yer verdi. L'Equipe, Szymon Marciniak'a 10 üzerinden 2 puan vererek maçın en kötüsü ilan etti.

Haberin Devamı

Szymon Marciniak ilk kez konuştu Kural hatası için Fransada imza kampanyası başlatıldı

MARCINIAK SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Fransız basınının ateş püskürdüğü Szymon Marciniak suskunluğunu bozdu. Polonyalı hakem L'Equipe'e konuştu. Kylian Mbappe ile arasında geçenleri anlatan Marciniak, "Kylian Mbappe, maçtan sonra bana gelip sarıldı. Çok üzgündü ve hayal kırıklığı içindeydi ama bana gelerek 'Teşekkür ediyorum' dedi. Ben de ona sarıldım. Moral vermeye çalıştım. 'Bu kupayı 4 yıl önce kazandın, yine kazanırsın, sen çok büyük bir futbolcusun'dedim" ifadelerini kullandı.

Szymon Marciniak 'kural hatası' yapıldığı iddia edilen pozisyonla ilgili şu şekilde konuştu:

"Fransızlar'ın attığı golde de benzer bir durum vardı. Mbappe skoru 3-3'e getirdi ve 7 tane Fransız yedek oyuncu sahaya girdi. Bu tür şeyleri, böyle maçlarda çok kovalamazsınız. Oyunun kuralları, ceza kanunu gibi değildir. Her şeyi tam anlamıyla uygulayamazsınız. En önemli şey, oyunun ruhunu korumanız. Korner direği olmadan maç oynanamaz. Diyelim ki korner direkleri bir sebepten ötürü kırıldı ve yedek de kalmadı. Ne yapacağım, Dünya Kupası finalini korner direği yok diye erteleyecek miyim? Oyunun ruhu, kuralların ötesindedir."

Haberin Devamı

Szymon Marciniak ilk kez konuştu Kural hatası için Fransada imza kampanyası başlatıldı

Son olarak Pierluigi Collina'nın sözleriyle Fransız taraftarlara cevap veren Szymon Marciniak, "Pierluigi Collina, 'Oyun kurallarını ezbere bilmek bir kişiyi hakem yapsaydı, dünyada 300 milyon muhteşem hakem olurdu' demişti. Görüyorsunuz, dünyada 150 sayfalık kural kitabını ezbere bilen yüzlerce hakem var ama Dünya Kupası finalini yönetebilecek hakem sayısı sadece birkaç kişi..." dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Index HR'de yer alan habere göre; Fransız taraftarlar Dünya Kupası finalinin tekrar oynatılması için imza kampanyası başlattı. Fransız taraftarların şu ana kadar 200 bin imza topladığı kaydedildi. Gerekçelerin Arjantin'in ilk penaltısının yanlış olması, Arjantin'in ikinci golünden önce faul olması ve saha dışı faktörlerin etkisinin hissedilmesi olduğu belirtildi.