Trabzonspor TAM DA DİŞİNE GÖRE!

TAM DA DİŞİNE GÖRE!

31.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi tek başına temsil edecek olan Trabzonspor dengeli bir gruba düştü. Lig ve Avrupa’daki performansıyla sezona iyi bir başlangıç yapan bordo-mavililer, J Grubu’nda ilk iki arasına girebilmek için mücadele edecek

TAM DA DİŞİNE GÖRE

ONUR?DİNÇER

Haberin Devamı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde J Grubu’nda Lazio (İtalya), Legia Varşova (Polonya) ve Apollon Limassol (Kıbrıs Rum Kesimi) ile eşleşti. Türkiye’yi bu ligde temsil eden tek Türk takımı olan bordo-mavililer, ilk 2 arasında yer alarak gruplardan çıkmak isteyecek.
Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, gruptan çıkabilecek güçleri olduğunu belirterek, “Zor bir kura çektik. Lazio, UEFA Avrupa Ligi’ne direkt katılan 7 takımdan biri. Legia Varşova ise Şampiyonlar Ligi Play-off turundan gelen bir takım. Limassol zaman zaman gerginlikler yaşadığımız bir ülkenin takımı. Saha içindeki mücadeleden çok saha dışındaki olayların da konuşulabileceği bir müsabaka olabilir. Sonuç olarak takımımıza güveniyoruz. Gruptan çıkabileceğimize inanıyoruz” dedi.
Bordo-mavililerin rakibi Lazio’nun Sportif Direktörü Igli Tare, “Grubun favorisi biziz” derken, Mavi-beyazlı ekibin teknik direktörü Vladimir Petkoviç ise, “Trabzonspor ve Legia Varşova başa çıkılması zor takımlar. Özellikle Trabzonspor bıçağı dişlerinin arasına koyarak mücadele verecektir” diye konuştu. Bir dönem Samsunspor’un başında yer alan Petkoviç, Karadeniz ekibinin iki yıldır sergilediği oyunla çok formda bir takım olduğunu belirterek, “Şampiyonlar Ligi’nde de gayet iyiydi. Çok sıcak bir ortam ve taraftara sahipler” dedi.

Haberin Devamı

J GRU­BU

S.S. LAZIO
LEGIA VARŞOVA
TRABZONSPOR
APOLLON

MAÇ PROGRAMI

19 EYLÜL Limassol-Trabzon
3 EKİM Trabzon-Lazio
24 EKİM Trabzon-Legia
7 KASIM Legia-Trabzon
28 KASIM Trabzon-Limassol
12 ARALIK Lazio-Trabzon

RAKİPLERİ?TANIYALIM

Güçlü halka

İtalya’nın köklü kulüplerinden olan Lazio, geçtiğimiz yıl Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ile karşı karşıya gelmiş ve çeyrek final mücadelesinde sarı lacivertlilere 1-1 ve 2-0’lık skorlarla boyun eğerek turnuvaya veda etmişti.
Kadrosunda eski Galatasaraylı Cana, Alman Miroslav Klose ve geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde gol kralı olan Kozak gibi isimleri barındıran Roma ekibi, sezon başında Anderlecht’ten Lucas Biglia, Santos’tan Anderson ve Udinese’den Candreva’yı transfer etti. Samsunspor’un eski hocası Petkovic’in çalıştırdığı mavi-beyazlılar yedinci sırada tamamladıkları geçtiğimiz sezonun ardından bu sezonki ilk maçlarında Udinese’yi mağlup ettiler.
Fanatik taraftarları yüzünden sık sık cezalar alması ile de ünlü olan İtalyan ekibi grubun favorisi olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

İDEAL 11
Marchetti
Cavanda
Novaretti
Cana
Radu
Biglia
Gonzales
Candreva
Hernanes
Lulic
Klose

KÜN­YE
Kuruluş: 1900
Renkler: Mavi-beyaz
Başkan: Claudio Lotito
Teknik Direktör: Vladimir Petkovic
Stat: Roma Olimpiyat (70.000)
Başarıları:
Lig şampiyonluğu (2 kez)
İtalya Kupası (6 kez)
İtalya Süper Kupa (3 kez)
Kupa Galipleri Kupası (1 kez)
UEFA Süper Kupa (1 kez)

Kosecki’nin takımı

Polonya’nın en önemli kulüplerinden olan Legia Varşova eski günlerini biraz arasa da ülkesinde yine de başı çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Legia başarıya ulaştığı çekirdek kadrosunu yeterli görerek çok önemli transferlere imza atmadı. Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’nda Galler ekibi New Saints’i, 3. Eleme Turu’nda Norveç’ten Molde’yi geçerken, play off’ta Steaua Bükreş’e elenince Avrupa Ligi’nin yolunu tuttular. Geçtiğimiz sezon ligde 10 gol kaydeden, bu sezon da ligde 2 ve Şampiyonlar Ligi elemelerinde 1 olmak üzere 3 gole imzasını atan Saganowski en tehlikeli isim olarak dikkat çekiyor. Eski Galatasaraylı Roman Kosecki’nin oğlu Jakub da takımın bir diğer etkili ismi.

Haberin Devamı

İDEAL 11
Kuciak
Rzezniczak
Jodlowiec
Dossa
Wawrzyniak
Furman
Vrdoljak
Kucharczyk
Radovic
Kosecki
Saganowski

KÜN­YE
Kuruluş: 1916
Renkler: Yeşil-kırmızı
Başkan: B.Lesnodorski
Teknik Direktör:
Jan Urban
Stat: Pepsi Arena (31.000)
Başarıları:
Lig şampiyonluğu (9 kez)
Polonya Kupası (16 kez)
Polonya Süper Kupası (4 kez)

Nice’i elediler
Yeni sezonu bugün start alacak olan Kıbrıs Rum Kesimi 1. Ligi’ne Apollon üst sıraları zorlamak için giriyor. Ancak 6. sırada tamamlayabildikleri geçtiğimiz sezonun ardından, kadrolarını 9 oyuncu ile güçlendirdiler. Bunlar içinde Fransa’nın Nice takımından alınan Fildişi Sahilli Guie Guie, Murcia’dan İspanyol Catala ve Gijon’dan gelen Sangoy dikkat çekiyor. Ülkenin en önemli takımı olmadıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak Avrupa Ligi play-off turunda Fransa’nın Nice ekibini elediklerini unutmamak gerekir.

Haberin Devamı

İDEAL 11
Vale
Dananae
Merkis
Karipidis
Vasiliou
Papoulis
Hamdani
Gullon
Sangoy
Konstantinou
Roberto

KÜN­YE
Kuruluş:1954
Renkler: Mavi-beyaz
Başkan: Nicos Kirzis
Teknik Direktör: Christakis Christoforou
Stat: Tsirion (13.000)
Başarıları:
Lig şampiyonluğu (3 kez)
Güney Kıbrıs Kupası (7 kez)
G.Kıbrıs Süper Kupası (1 kez)

UEFA’DA DİĞER?GRUPLAR

A Gru­bu
Valencia
Swansea City
Kuban
St Gallen

B Gru­bu
PSV
D.Zagreb
C.Odessa
Ludogorets

C Gru­bu
Standard L.
Salzburg
Elfsborg
Esbjerg

D Gru­bu
Rubin Kazan
Wigan
Maribor
Zulte W.

E Gru­bu
Fiorentina
Dnipro
Pacos Ferreira
Pandurii

F Gru­bu
Bordeaux
APOEL N.
E.Frankfurt
Maccabi

G Gru­bu
Dinamo Kiev
Genk
Rapid Wien
FC Thun

H Gru­bu
Sevilla
Freiburg
Estoril
S.Liberec

I Gru­bu
Lyon
Real Betis
Guimaraes
Rijeka

K Gru­bu
Tottenham
Anzhi
Sheriff
Tromso

L Gru­bu
AZ Alkmaar
PAOK
Mac. Haifa
S. Karagandy