Galatasaray Tarih değil, barış önemli!

Tarih değil, barış önemli!

29.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), güvenlik gerekçesiyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 13 Nisan Çarşamba günü oynanmasını kararlaştırdı.

Tarih değil, barış önemli

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, “Bu derbi daha öncekilere göre daha önemli bir hale geldi. Sebebi de ülkemizin yaşadığı ortam. Barış içinde geçecek yılları özledik. İnşallah bu derbi buna vesile olur, dostça bir karşılaşma olur. Bizim için alınacak sonuçtan çok tüm Türkiye’nin alkışlayacağı bir günün yaşanması daha önemli” dedi.

Süper Lig’in 26. haftasında güvenlik nedeniyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 13 Nisan Çarşamba günü yapılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu konuyla ilgili dün iki kulüp yetkilileri ile buluştu. Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ndeki toplantıya TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve başkan vekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve futbol takımı idari menajeri Hasan Çetinkaya katıldı.

Haberin Devamı

Üç temsilci

Fenerbahçe cephesi, Galatasaray’ın aksine buluşmaya üç temsilci ile geldi. Takım planlamasını çok iyi bilen Hasan Çetinkaya’nın toplantıya özellikle götürüldüğü öğrenildi. Mahmut Uslu içlerinde mayıs ayının da bulunduğu 4-5 seçenek sunarken, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 28 Nisan’dan başka tarih belirtmedi.

Federasyon toplantı sonunda 13 Nisan Çarşamba gününde karar kıldı. TFF Başkanı Demirören, “Fenerbahçe Kulübü 6-7 Nisan’da, Galatasaray Kulübü de 28 Nisan’da oynanması için ısrarcı oldu. Biz federasyon olarak kararımızı 13 Nisan olarak verdik. İki kulübümüz de bu kararı saygıyla karşıladıklarını belirttiler. Bu karara olumlu baktıkları için iki kulübümüze de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program değişiyor

Yıldırım Demirören, derbinin tarihinin belirlenmesinin ardından Süper Lig’de 28 ve 29. hafta maçlarının programlarında bazı değişikliklerin yapılacağını kaydetti.

Fenerbahçe Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Uslu ise Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan derbi maçların her zaman önemli olduğunu vurgulayarak, “Ancak bu derbi daha önemli bir hale geldi. Sebebi de ülkemizin yaşadığı ortam. Erteleme nedenini biliyorsunuz. Barış içinde geçecek yılları özledik. İnşallah bu derbi de buna vesile olur, dostça bir karşılaşma olur. Bizim için alınacak sonuçtan çok tüm Türkiye’nin alkışlayacağı, fair-play’in ön plana çıkacağı bir günün yaşanması önemli. Umarız gelecek yıllara da ışık tutacak güzel bir derbi izleriz” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Federasyonun yetkisinde!

Futbol Müsabaka Talimatı’nın 11. maddesine göre ertelenen derbinin yapılacağı tarihi belirlemek konusunda Futbol Federasyonu tek yetkili olarak görünüyor. Müsabakaların gün ve saatlerinin belirlenmesini içeren ilgili maddenin birinci fıkrasının üçüncü bendinde, “TFF, ileri bir tarihe ertelenen müsabakanın oynanacağı saha, gün ve saati belirlemeye ve ilan etmeye yetkilidir” ifadesi yer alıyor. TFF’nin yetkisine rağmen tarih konusunda iki kulübün taleplerini de dikkate aldıktan sonra karar verme yoluna gitti.

Yazarlar