Tayfun Bayındır

Tayfun Bayındır

tayfun.bayindir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü Erol Bulut’a bir gömlek büyük duruyor. Hem oyuncu tercihleri, hem uygulatmak istediği ama oyuncuların reaksiyon gösterdiği sistemi, hem de transferlerdeki otoritesi beni bu düşünceye yöneltti.
Ama en çok yaptığı şu son açıklama haklılığımı ortaya koyuyor... Erol hoca diyor ki, ”Şu anda 23 puandayız, sezon başında sorsalar 11. Haftada 23 puana kimse hayır demezdi”... Yani bulunduğu yerden memnun. Cömertçe kaybedilen puanlardan, sergilenen kötü futboldan memnun..
Oysa Fenerbahçe gibi büyük camiaların ne hocası, ne de futbolcusu bulundukları yeri hiçbir zaman yeterli görmezler. Büyüklük ve şampiyonluk hedefinin gereğidir bu... Fenerbahçe forması giymiş Bulut’un bu yazılı olmayan kuralı bilmemesine imkan yok…
Erol hoca aynı açıklamalarında kendisini eleştirenlere de “futboldan ne kadar anlıyorlar ki” diye göndermede bulunmuş…
Şimdi ben o futboldan anlamayanlardan biri olarak soruyorum; “Aylardır forma giymemiş sağ ayaklı Sadık’ı hangi mantıkla sol stopere koydun?” Eğer “Serdar, Lemos yok” yanıtını vereceksen, o zaman ben de derim ki “Bu takımın hocası olarak Novak’ın gerçek bir sol stoper olduğunu, Trabzon’da sol beke evrildiğini nasıl bilmezsin. Cesaret edip verseydin formayı, en azından Sadık’tan iyi oynardı.”
Ah Erol hoca ah, sonrası daha da felaket. Daha birkaç ay önce “Stoper oynamayı sevmiyorum” diyen Gustavo’yu kurtarsın diye ikinci yarı Sadık’ın yerine stopere çektin, üçüncü golü onun hatasından yedin. Senin ana sorunun stoperler değil ki. O bölge zaten kangren olmuş, kesip atarsın olur biter... Sorun oyuncu tercihlerinde, sorun seçtiğin oyuncuları yanlış bölgede oynatmanda, sorun kenardan oyunu okuyamamanda...
Aslında en büyük sorun Fenerbahçe Teknik Direktörü olduğunu henüz farketmemiş olmanda…
Sezon başından bu yana benim gördüğüm Erol Bulut taktiği şu “Caner orta yapacak, Altay kurtaracak; Fenerbahçe’de maç kazanacak”
Ve Malatyaspor... Hamza hoca nasılda güzel dersine çalışmış. Tandemi evlere şenlik bir rakip bulunca karşısında, bol forvetli cesur bir takımla çıktı Kadıköy’e ve son derece haklı bir galibiyet aldı.