Fenerbahçe Tayfun Korkut'tan Arda Güler'e transfer tavsiyesi! Efsane yıldıza benzetti

Tayfun Korkut'tan Arda Güler'e transfer tavsiyesi! Efsane yıldıza benzetti

30.06.2023 - 15:38 | Son Güncellenme:

En son Almanya ekiplerinden Hertha Berlin'i çalıştıran, futbolculuk kariyerinde Fenerbahçe forması da giyen Tayfun Korkut, sarı-lacivertli ekibin genç yıldızı Arda Güler hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tayfun Korkuttan Arda Gülere transfer tavsiyesi Efsane yıldıza benzetti

1995-200 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen, teknik direktör olarak ise en son Almanya ekiplerinden Hertha Berlin'i çalıştıran Tayfun Korkut, transferi gündemde yer alan sarı-lacivertli ekibin genç yeteneği Arda Güler hakkında  dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

Tayfun Korkut'un AS'a verdiği röportajdan Arda Güler ile ilgili sözleri şu şekilde:

- Arda Güler, son günlerde çok konuşuluyor. Onu takip ettin mi?

"Kesinlikle, eski bir oyuncu olmanın yanı sıra bir de Fenerbahçe taraftarıyım. Almanya'da yaşamama rağmen televizyonda tüm maçlarını izledim ve ayrıca onu Kupa finalinde canlı izlemeye gittim. Sezonun ikinci yarısında ilk 11'e girmeye başladı. Jorge Jesus, Arda Güler'in adaptasyon sürecini çok iyi yönetmeyi başardı."

'GUTİ'Yİ HATIRLATTI'

- O nasıl bir oyuncu? Tarz olarak herhangi bir ünlü futbolcuya benziyor mu?

"Karşılaştırma yapmayı severim ve onu gördüğümde bana Guti'yi hatırlattı."

"Oynama şekli, topla oynaması, hareketleri nedeniyle çok fazla Guti'yi anımsatıyor. Onda Mesut Özil'den şeyler de görüyorum ama bana daha çok Guti'yi hatırlatıyor. Bazen savunma oyuncuları onun yeteneklerine ve hareketlerine büyük saygı duydukları için uzaktan savunmaya çalışıyorlar. Çünkü tek bir hareketle savunmanın tüm dengesini bozacağını biliyorlar. O çok kurnaz, evet, Guti gibi. Ne kadar genç olduğu göz önünde bulundurulduğunda, rakiplerinden bu saygıyı görmenin büyük bir değeri var."

Haberin Devamı

Tayfun Korkuttan Arda Gülere transfer tavsiyesi Efsane yıldıza benzetti

TRANSFER TAVSİYESİ

- Onu Avrupa'da büyük bir takıma transfer olmaya hazır görüyor musun?

"Ligin başlarında herkes onu bir yıldız olarak görmesine rağmen şüpheler vardı. Ama gelişimi çok iyi oldu. Bir yıl daha Fenerbahçe'de kalması onun için iyi olur ama ayrılırsa topa sahip ve maçları domine eden bir takıma gitmek zorunda. Topa sahip olan bir takımda oynaması gerekiyor."

'HENÜZ HAZIR DEĞİL'

- Real Madrid de dahil olmak üzere Avrupa'daki birçok büyük kulübün ilgisinden bahsediliyor. Eğer transfer olursa lider olabilir mi?

"Dürüst olmak gerekirse, Madrid'in sahip olduğu oyunculara bakınca, bence henüz değil. Modric ya da Kroos gibi oyunculardan bir şeyler öğrenmek için gelmesi kötü bir şey olmaz ama henüz böyle büyük bir takım için hazır olduğunu düşünmüyorum."

Tayfun Korkuttan Arda Gülere transfer tavsiyesi Efsane yıldıza benzetti

'ÖNEMLİ OLAN GELİŞİMİNİ SÜRDÜRMEK'

- Peki ya bundan birkaç yıl sonra?

"Gelişimi şimdiye kadar olduğu gibi devam ederse, kesinlikle evet. Çok kaliteli ama önemli olan gelişimi sürdürebilmek. Havertz'e 17 yaşındayken Bayer Leverkusen'de istikrar kazandıran ilk kişi bendim. Böyle genç yetenekleri nasıl yöneteceğinizi bilmek önemli."

Haberin Devamı

- Arda Güler'e teknik direktör olarak ne önerirsiniz?

"Bence kendisi ve gelişimi için en iyisi, bir yıl daha Fenerbahçe'de kalmak, her zaman ilk 11'de oynaması ve tecrübe kazanması olacaktır. Türkiye Ligi, Almanya veya İspanya ligleriyle kıyaslanamaz ama baskı altında oynamayı öğretir.

Yazarlar