Galatasaray Tecrübeli teknik direktörden Dries Mertens itirafı! 'Kaçan balık büyük oldu'

Tecrübeli teknik direktörden Dries Mertens itirafı! 'Kaçan balık büyük oldu'

22.03.2023 - 18:21 | Son Güncellenme:

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, sezon başı kadrosuna kattığı yıldız isimler ile dikkatleri üzerine çekti. Sarı-kırmızılı ekibin Serie A temsilcisi Napoli'den transfer ettiği Dries Mertens hakkında tecrübeli teknik direktörden gündem yaratacak itiraf geldi.

Tecrübeli teknik direktörden Dries Mertens itirafı Kaçan balık büyük oldu

Süper Lig'de lider konumda olan Galatasaray, sezon başı transfer döneminde bir çok yıldızı kadrosuna kattı. Galatasaray'ın Napoli'den transfer ettiği Dries Mertens, sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırırken çıktığı maçlarda gösterdiği performansla dikkat çekti. 35 yaşındaki futbolcu hakkında tecrübeli teknik direktörden flaş bir itiraf geldi. İşte haberin detayları...

Haberin Devamı

MERTENS’TEN MÜJDE GELDİ

Cim-Bom’da eksikliği iki maçtır hissedilen Mertens’ten müjdeli haber geldi. Takımın izinli olduğu dönemde de tedavisini gerçekleştiren ve bireysel çalışmalar yapan tecrübeli futbolcunun, milli aradan sonraki ilk maç olan Adana Demirspor karşılaşmasında takımdaki yerini alabileceği belirtildi. Mertens’in oynamadığı iki maçta ön tarafta istenen üretkenlik sağlanamamış ve Okan Buruk çeşitli denemelerde bulunmuştu.

Tecrübeli teknik direktörden Dries Mertens itirafı Kaçan balık büyük oldu

3 MAÇ OYNARSA SÖZLEŞMESİ UZUYOR

Galatasaray'ın 1+1 yıllık opsiyonlu bir şekilde 2 yıllık sözleşme imzaladığı Dries Mertens, sarı kırmızılı formayı 3 maçta daha giyerse mukavelesindeki opsiyon geçerli olacak ve sözleşmesi bir yıl daha uzayacak.

YUSUF DEMİR KARARI

Sarı kırmızılılarda sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Yusuf Demir Konya'ya götürülmemişti. Galatasaray'ın bu sezon yararlanamadığı tek transferi Yusuf Demir oldu. Mertens'in sakat olduğu dönemde bile Okan Buruk tarafından tercih edilmeyen 19 yaşındaki genç yeteneğin Florya'da mutsuzluğu yüzünden okunuyor. Sezon başında 6 milyon euro'luk bonservis bedeliyle büyük ses getiren Yusuf iyiden iyiye ayrılık hesapları yapılıyor. Galatasaray cephesi de oyuncuya takım arıyor.

Haberin Devamı

Tecrübeli teknik direktörden Dries Mertens itirafı Kaçan balık büyük oldu

Süper Lig'de ve 1. Lig'de birçok takımda görev alan 2011-2013 yıllar arasında Gençlerbirliği'ni çalıştıran Fuat Çapa, Radyo Spor'a Galatasaray'ın Belçikalı yıldızı Mertens ve Eskişehirspor hakkında konuştu.

İşte Fuat Çapa'nın sözleri...

"Eskişehirspor'dan teklif aldınız mı?" sorusuna Çapa, "Eskişehirspor benim kalbimin çok ayrı bir yerinde. Bu sezon için takım çalıştırmayı düşünmüyorum. Şu anda haftanın birkaç günü TRT Spor'da yorumcu olarak görev alıyorum. Yapmış olduğum bazı sözleşmeler var. Bundan dolayı şu aşamada Eskişehirspor'da görev almıyorum. Zaman zaman birlikte çalıştım ve halen yönetimde yer alan arkadaşlarımızla istişare yapıyoruz. Umarım Eskişehirspor layık oldu Süper Lig'e geri döner" cevabını verdi.

Dries Mertens hakkında konuşan Fuat Çapa, "Galatasaray'ın Mertens'i transfer ettiği dönemde de konuşmuştuk. O dönemde Mertens'in Galatasaray'ın yeni yıldızı olacağını söylemiştim. Nitekim de öyle oldu; Mertens'in oynamadığı maçlarda Galatasaray hücum bölgesinde sorunlar yaşadı. 2011 yılında Gençlerbirliği'nde çalışırken Mertens'i transfer edecektik o dönem scout ekibi oyuncu hakkında olumsuz rapor verdi ve oyuncunun transferi gerçekleşmedi. Sonrasında Mertens PSV'de oynadı ve ardından da Napoli'ye transfer yaptı. Kaçan balık büyük oldu diyebilirim... " dedi.

Haberin Devamı

Tecrübeli teknik direktörden Dries Mertens itirafı Kaçan balık büyük oldu

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Galatasaray'ın Belçikalı futbolcusu Dries Mertens, bu sezon sarı-kırmızı forma ile 22 müsabakaya çıktı. Mertens, söz konusu maçlarda 6 kez rakip fileleri sarsarken 3 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Yazarlar