Galatasaray Terim: Şampiyonluğu Adana'da başlattık

Terim: Şampiyonluğu Adana'da başlattık

06.05.2013 - 15:24 | Son Güncellenme:

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nde düzenlediği akülü tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtım törenine katılan Fatih Terim, şampiyonluk sevincini Adana'da başlattıklarını söyledi.

Terim: Şampiyonluğu Adanada başlattık

Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ın Teknik Direktörü Fatih Terim, eşi Fulya Terim ile memleketi Adana'ya geldi. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nde düzenlediği akülü tekerlekli sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtım törenine katılan Fatih Terim, şampiyonluk sevincini Adana'da başlattıklarını söyledi. Fulya Hanım'ın önemle üzerinde durduğu omurilik felçlilere yönelik etkinliklere kendisinin de destek verdiğini belirten Terim, "Bu özverili iş için eşime teşekkür ediyorum. Demek ki insan ne oldum demeyecek. Yarın veya bir dakika sonra ne olacağımız beli değil. Sağlam geldiği bir yerden insan sakat dönebiliyor. Allah hepimize hayırlısı versin." dedi.

Haberin Devamı

Omurilik felçlilerin yaşamını kolaylaştıran akülü sandalye ihtiyacında Adana'nın ön sırada yer aldığı bilgisini aldığına işaret eden Terim, "Herhalde Adana'nın bu açığı kapandı. Tesadüfen Fulya daha önce 6 Mayıs'ta Adana'ya geleceğimiz sözünü vermiştim. O da şampiyonluğa denk geldi. Şampiyonluğu Adana'da başlatmış olduk. Zaten toprak çekiyor. Ben de baba ocağında olmaktan son derece memnunum"diye konuştu.

Terim'in eşi Fulya Hanım ise Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne uzun bir süreden buyana katkı sunmaya çalıştığını ifade etti. Fatih Hoca'nın yardımıyla önemli mesafeler aldığına değinen Fulya Terim, "Sonunda amacımıza ulaştık. İnsanları özgürlüğüne kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buradaki arkadaşlarımızın heyecanını paylaşıyoruz. Lütfen engel olan her şeyi belediyelere ve ilgili kurumlara bildirelim ki özgürlüğümüzü doya doya yaşayabilelim." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Programa katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise Adana'nın sıcak bir yaz gününde önemli bir işi yapmanın sevinciyle gönüllerinin serinlediklerini dile getirdi. Coş, şöyle devam etti: "Ortam sıcak, fakat yapılan çok yararlı ve hayırlı bir uğraş. Bunun sevincini görerek. Akülü sandalye alacak engelli kardeşlerimizin gözlerindeki sevinci gördük. Bu sevindirici kampanyayı başlatan dernek yöneticileri ve Fulya ve Fatih Terim'e teşekkür ediyorum. Anlamlı ve özverili bir çalışma. Bu faaliyeti yurt genelinde başarıyla yürüten dernek yöneticilere ve hayırseverlere bir insan olarak kalbi teşekkürlerimi ifade ediyorum."

İnsanın sağlıklı olduğuna bakmamasını ' kimin bir saat, gün ve sene sonra ne olacağını Allah'ın bildiğini' hatırlatan Coş, herkesin kendisini potansiyeli bir engelli gibi görüp, ona göre bu durumdaki vatandaşlara sahip çıkmasını istedi. Bu anlamada başlatılan kampanyanın çok önemli olduğunu vurgulayan Coş, "Bu coğrafyanın yetiştirdiği değerli insan, her vesileyle kulaklarını çınlattığımız Fatih Hocamıza ilimize geldiği ve Galatasaray'ın şampiyonluğunu kesinleştirdiği için kendisini kutluyoruz. Hayırlı olsun. Sevincimizi paylaşan bütün dostlara teşekkür ediyorum. Akülü sandalyelerin kullanıcılarına hayırlı olsun." ifadelerini kulandı.

Haberin Devamı

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Semra Çetinkaya ise kurumun aktiviteleri hakkında bilgi verdi. Engellilerin tıbbi, ekonomik, hukuki ve sosyal anlamda sorunlarının çözümüne dönük çalışmalar yaptıklarına değinen Çetinkaya, şunları söyledi: "2005 yılından buyana devam ettiğimiz akülü tekerlekli sandalye kampanyası ile Türkiye genelinde 4 bini aşkın araç dağıttık. Bugün burada ihtiyaç sahiplerine dağıttığımız akülü sandalyeler 27 Şubat'ta WOW Otel'de Fulya ve Fatih Terim önderliğinde tertip ettiğimiz yardım gecesinde temin edildi. Terim, çiftine teşekkür ediyoruz. Yine 1000 adet sandalye bağışlayan ve bizleri sevince boğan Ebru Gündeş, Reza Zarrab çiftine takdirlerimizi sunuyoruz." 1994'te İstanbul'dan Adana'ya gelirken geçirdiği kazada arkadaşının hayatını kaybettiğini ve kendisinin de omurilik felçli hale geldiğini hatırlatan Semra Çetinkaya, o gün iş için geldiği yere bugün tekerlekli sandalye ile ulaştığını aktardı. Organizasyonda 21 omurilik felçli bireye akülü tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı. Fulya Terim, bazı engellilere araçların kullanımında yardımcı oldu. Bu arada Galatasarylı taraftarlar Fatih Terim'e yoğun ilgi gösterdi.

Yazarlar