Futbol TFF Başkanı Büyükekşi: Ziyaretlerin etkisi yok!

TFF Başkanı Büyükekşi: Ziyaretlerin etkisi yok!

02.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’daki kulüpleri ziyaret eden TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in Riva’ya ziyaretlerine değinirken, “Bunların olumlu ya da olumsuz katkısı yok. Biz kimseden etkilenmeyiz. Herkes çıkıp futbolunu oynasın” dedi

TFF Başkanı Büyükekşi: Ziyaretlerin etkisi yok

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, kulüp ziyaretlerine Ankara’da devam ederken burada açıklamalarda da bulundu. Büyükekşi’nin gündeminde ise geçtiğimiz hafta Riva’da kendilerini ziyaret eden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek vardı. Bu ziyaretlerin bir anlamının olmadığını söyleyen TFF Başkanı, “Hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Ziyaretlerin olumlu ya da olumsuz katkısı yok. Biz kimseden etkilenmeyiz. Hakemlerin ve MHK’nın etkilenmemesi için de gerekli talimatı veriyoruz. Herkes çıkıp futbolunu oynasın. Kulüplerin kendi kapısının önünü süpürmesini istiyoruz. Kendi futbolcusuyla, teknik direktörüyle ilgilensinler. Biz hakemlerle ilgileniriz. Bir teknik adam, “Oyuncumuz hata yaptı ve gol oldu” diyor. Hakemler de hata yapabilir. Önemli olan iyi niyet” ifadelerini kullandı. Hakem akademisi kurduklarını hatırlatan Mehmet Büyükekşi, “Bir hakem akademisi kurduk. Bunlar 3 ayda olacak işler değil. Herkes sabırlı, hoşgörülü olmalı. Yıkıcı konuşmalarla futbol bir yere gitmez. Hepimiz marka değerini yukarıya çıkaracağız” diye konuştu. Kulüplere oyuncu yetiştirmeleri için çağrıda da bulunan Büyükekşi konuşmasını şöyle noktaladı: “Barcelona Başkanı Laporta, ‘Biz oyuncu yetiştiririz, Altın Top’u alır. Real Madrid o oyuncuları transfer eder’ diyor. Biz de oyuncu yetiştirmeliyiz. Kulüplerimiz, Ajax gibi her yıl A Takım’a en az 2 genç vermeli. 85 milyon nüfusumuz var. Çok değerli oyuncular çıkacaktır. Yeter ki helva yapmayı bilelim.”

Haberin Devamı

'PAYDAŞLAR HAREKETE GEÇMELİ'

Ziyaretlerinden ötürü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye teşekkür eden MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ise, futbolun paydaşlarının harekete geçmeden kalitenin ve marka değerinin artırılamayacağını söyledi. Akademilerin gelişiminin olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Koca, “Federasyon başkanımızın ve ekibinin ziyareti, Anadolu’daki futbol potansiyelinin harekete geçirilmesi anlamında büyük destek. Tabii ki futbolun problemleri fazla. Ama Problemleri konuşmak ayrı, üzerinden manipülasyon yapmak ayrı” dedi.

'KADIN FUTBOLUNA DESTEK VERELİM'

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi önem verdikleri kadın futboluyla ilgili de konuştu. Büyükekşi şu ifadeleri kullandı: Kadın futbolu dünyada her geçen gün yükseliyor. Avrupa’da birçok yere gidiyoruz, bize sunum yapıyorlar. Bu sunumların açılışında hep kadın futbolu var. Ağustos ayında Kadın Futbol Dünya Şampiyonası olacak. Biz de çok önem veriyoruz. Doğu’da çocuk yaşta gelin olma olayı hep gündemdeydi. Eğitimi öne almalıyız. Kızlarımız okula gitmeli, iyi eğitilmeli. TFF olarak kızlarımıza destek vermek istiyoruz.”

Haberin Devamı