Galatasaray TFF'nin yeni kararı sonrası Galatasaray'dan ilk hamle! Yıldız futbolcu gündemde

TFF'nin yeni kararı sonrası Galatasaray'dan ilk hamle! Yıldız futbolcu gündemde

22.06.2023 - 19:23 | Son Güncellenme:

Süper Lig şampiyonu Galatasaray, gelecek sezon transfer çalışmalarına şimdiden başladı. Sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yeni karar sonrası Türk statüsünde forma giyebilecek yıldız futbolcuyu gündemine aldı.

TFFnin yeni kararı sonrası Galatasaraydan ilk hamle Yıldız futbolcu gündemde

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak için harekete geçti. TFF'nin Süper Lig'de yabancı futbolcu sayısı ile ilgili kararı sonrası sarı-kırmızılı ekip yıldız futbolcuyu transfer listesine aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ BİTENLER AYRILDI

Galatasaray'da sözleşmesi biten futbolculardan Emre Taşdemir, Juan Mata, Bafetimbi Gomis ve Okan Kocuk'la yollar ayrıldı. Sarı-kırmızılılardan ayrılan isimlerden Okan Kocuk, Samsunspor'la anlaşma sağladı. Okan Kocuk, Karadeniz temsilcisiyle 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Süper Lig devinde kiralık sözleşmeleri sona eren Milot Rashica, Mauro Icardi ve Samuel Adekugbe de takımlarına geri döndü.

TFFnin yeni kararı sonrası Galatasaraydan ilk hamle Yıldız futbolcu gündemde

MOSTAFA MOHAMED'İN OPSİYONU KULLANILDI

Galatasaray'ın geçtiğimiz sezon 250 bin euro karşılığında Nantes'a kiraladığı Mostafa Mohamed, Fransa'da kaldı. Ligue 1 ekibi, Mısırlı futbolcunun sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonu maddesini kullandı.

Fanatik'in haberine göre, transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da gündeme Bayer Leverkusen forması giyen Kerem Demirbay geldi. Alman kulübü ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki orta saha TFF'nin yeni kararına göre Türk statüsünde forma giyebilecek.

Haberin Devamı

32 MİLYON EURO'YA TRANSFER OLMUŞTU

2016 yılında Hamburg'tan Hoffenheim'a 4.7 milyon Euro'ya transfer olan Kerem Demirbay 2019'da ise 32 milyon Euro karşılığında Bayer Leverkusen'e transfer oldu.

Merkez orta saha olarak görev yapan Kerem Demirbay 10 numara ve önlibero olarak da görev yapabiliyor.

Alt yaş gruplarında Türkiye Milli Takım forması giyen Kerem Demirbay ayrıca iki kez Almanya A Milli Takım forması giydi.

4 sezondur istikrarlı şekilde Bayer Leverkusen forması giyen Kerem Demirbay bu sezon 36 maçta 5 gol, 3 asistlik performans ortaya koydu.

TFFnin yeni kararı sonrası Galatasaraydan ilk hamle Yıldız futbolcu gündemde

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Kerem Demirbay cephesi ve Galatasaray arasında görüşmeler sürüyor. 29 yaşındaki futbolcu Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyor. Sarı-Kırmızılı takım 1 yıl daha sözleşmesi bulunan oyuncuyu cüzi bir bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katmak istiyor.