Trabzonspor Tolga Zengin'den Paul Onuachu'ya övgü! 'Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar'

Tolga Zengin'den Paul Onuachu'ya övgü! 'Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar'

11.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor'un eski futbolcusu ve kaptanı Tolga Zengin, bordo-mavililerin Konyaspor galibiyetini yorumladı.

Tolga Zenginden Paul Onuachuya övgü Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar

Tolga Zengin, Trabzonspor'un Konyaspor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Paul Onuachu'nun performansına dikkat çeken Tolga Zengin, "Onuachu olağanüstü bir gol attı. Enis de orada öyle bir vuruş beklemiyordu. Rakip stoper bile hamle yapmıyor, vuracağını düşünmüyor. Hem alanı hem zamanı yok ama düşünün ki hem ne kadar hızlı düşünebiliyor hem de ne kadar hızlı düşündüğüne refleks verebiliyor. Harika bir gol" dedi.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı'nın bordo-mavililere yeni bir kimlik kazandırdığını vurgulayan Tolga Zengin, "Güzel bir karşılaşmaydı Trabzonspor adına. Her ne kadar istediği oyunu oynayamasa da Abdullah hoca geldikten sonra kaybetmeyen bir takım oldu. Trabzonspor'da şu var... Bjelica dönemine göre daha çok geleceğe dair daha iyi sinyaller veren bir Trabzonspor var. Her ne kadar istenen oyun daha olmasa da Trabzonspor iyi işler yapabileceğinin sinyallerini veriyor" diye konuştu.

Trabzonspor'un oyun olarak istediğini yapamamasına rağmen skoru aldığını belirten Tolga Zengin, "Skor alınmadan, sonuçlar gelmeden ilerleyemiyorsun. Oyun olarak istediğini yansıtamasan da skor olarak yansıtman lazım. Uzun vadede de oyun olarak yansıtmak gerekiyor. Milli takım arasından sonra Trabzonspor'un ofansif anlamda da daha çok hücum yapan bir takım haline gelmesini, daha fazla ileride risk alan ve sorumluluk alan oyuncularla oynamasını Abdullah hoca bekliyordur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Onuachu'nun ikinci golünde Calvo'nun bireysel hata yaptığını dile getiren Tolga Zengin, "Calvo, ikinci golde iki kere ofsaytı bozuyor. İlk golde pas arası yapmaya çalıştı dönen top gol oldu. İlk yarıda da direkten dönen bir topu var. Baktığımız zaman şu şunu gösteriyor. Kazanılan 3 puan var ama bireysel hatalar olmasa çok zorlanacağın bir karşılaşma. Bu maçtan ne çıkarabilirsiniz? Kötü oynadığınız zamanda da oyunu değiştirebilecek oyuncularınız var. Trabzonspor bugün bunu gösterdi" dedi.

Trabzonspor'un daha yaratıcı bir kadroyla sahada olması gerektiğini vurgulayan Tolga Zengin, "Bu takımdan ne bekleriz? Çok daha önde oynayan, daha fazla yaratıcı oyuncu ile oynayan bir takım. İçeride oynadığın maçlarda Berat, Mendy bu tip rakiplere karşı fazla lüks kaçıyor. Biraz daha yaratıcı oyuncu gerekli oralara. Onuachu'nun performansına diyecek şey yok. Ama daha doğru kullanılması gerekiyor. Bu kadar yük binmemesi gerekiyor. 0.94 Trabzonspor'un gol beklentisi, 0.75 Onuachu'nun gol beklentisi. Buradan Onuachu'nun ne kadar önemli oyuncu olduğu görülüyor ama Onuachu ile nereye kadar gider? Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar. Diğer oyuncuların bu yükü almaları gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Bordo-mavililerin fiziksel kalitesine dikkat çeken Tolga Zengin, "Abdullah Avcı takımlarında hep görürüz. İkili mücadele de üstün olurlar. Trabzonspor'da yavaş yavaş bunu görmeye başladık. İkili mücadelelerde üstünler. Pepe'nin iyi işler yapabildiğini görüyoruz. Çok fazla devamlılığı olmasa da iyi bir maç çıkarmada da en azından ilk golde ceza sahası üstündeki hareketliliği çok değerliydi. Onu biraz daha arttırması gerekiyor" dedi.