Trabzonspor Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan talimatlara aykırı mı hareket etti? Gerçek ortaya çıktı

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan talimatlara aykırı mı hareket etti? Gerçek ortaya çıktı

20.12.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 45 gün hak mahrumiyeti cezası alan bordo-mavili kulübün Başkanı'nın İstanbulspor maçında tribünde yer alması tartışmalara neden oldu.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan talimatlara aykırı mı hareket etti Gerçek ortaya çıktı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a geçtiğimiz günlerde disiplin ihlalleri sebebiyle 45 gün hak mahrumiyeti ve 210 bin TL para cezası vermişti. Başkan Ertuğrul Doğan'ın Süper Lig'in 17. haftasında dün akşam yarıda kalan İstanbulspor maçını tribünden takip etmesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

450 BİN LİRA ÖDEDİ, TRİBÜNDE YERİNİ ALDI
Ancak bordo-mavili kulübün Başkanı'nın talimatlara aykırı hareket etmediği ortaya çıktı. Başkan Ertuğrul Doğan, 45 günlük hak mahrumiyetinin para cezası karşılığı olan 450 bin lirayı (gün başına 10 bin lira) ödediği için stattaki yerini aldı.

İşte o madde
MADDE 97 – HAK MAHRUMİYETİ CEZASI
(3) Kulüp Başkanlarının aldıkları hak mahrumiyeti cezaları; ilgili kulübün Play-Off Finali, Türkiye Kupası Finali, Süper Kupa müsabakası veya kupa seremonisinin gerçekleştirileceği müsabakanın oynandığı güne denk gelmesi halinde müsabaka günü infaz edilmez.
(4) Bu talimatın 42. (ayrımcılık ve ideolojik propaganda), 44. (saldırı), 55. (davranış kuralları), 56. (müsabaka sonucunu etkileme), 57. (bahis) ve 61 (doping) maddelerinde belirten ihlaller nedeniyle verilen hak mahrumiyeti cezaları ile sürekli hak mahrumiyeti cezaları hariç olmak üzere; Kulüp Başkan ve Yöneticileri ile bu kulüplerin bağlısı alt ve üst kuruluşların başkan ve yöneticileri hakkında verilen hak mahrumiyeti cezaları; ceza alan kişinin, TFF’nin banka hesabına her bir günlük hak mahrumiyeti cezasına karşılık; Süper Lig Kulüpleri için 10.000 TL, 1. Lig Kulüpleri için 7.500 TL, 2. Lig Kulüpleri için 5.000 TL, 3. Lig Kulüpleri için 2.500 TL yatırmaları ve yatırdıklarına ilişkin makbuzu yazılı talepleri ile birlikte TFF’ye sunmaları halinde infaz edilmiş sayılır.
(5) Dördüncü fıkra kapsamında hak mahrumiyeti cezalarının infaz edilmiş sayılabilmesi için yazılı talebin disiplin kurulu kararının tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde yapılması ve hak mahrumiyeti süresinin tümüne ilişkin ödeme yapılması zorunludur. 

Haberin Devamı

Not: Görüntü Beinsports'tan alınmıştır

 

Yazarlar