Trabzonspor Trabzonspor, İstanbul takımlarına kaybetmiyor

Trabzonspor, İstanbul takımlarına kaybetmiyor

30.03.2022 - 06:35 | Son Güncellenme:

Ligde artık şampiyonluk için geri sayıma geçen Trabzonspor bu sezon İstanbul takımlarına kaybetmedi, Beşiktaş maçı öncesi rakamlar dikkat çekti.

Trabzonspor, İstanbul takımlarına kaybetmiyor

Süper Lig’in 31. haftasında sahasında Beşiktaş’ı konuk edecek olan Trabzonspor, bu sezon İstanbul takımlarına karşı başarılı bir sezon geçiriyor. Bordo-mavili takım 9 maçta, 6 galibiyet, 3 beraberlik elde etti.Süper Lig’in 31. haftasında sahasında Beşiktaş’ı konuk edecek olan Trabzonspor, bu sezon İstanbul takımlarına karşı başarılı bir sezon geçiriyor. Bordo-mavili takım 9 maçta, 6 galibiyet, 3 beraberlik elde etti.

Karadeniz ekibi attığı 14 gole karşılık kalesinde 6 gol gördü. Trabzonspor söz konusu maçlarda 21 puan topladı. Bu sezon Trabzonspor’un İstanbul takımlarına karşı oynadığı 9 maçta 7 oyuncu rakip fileleri havalandırdı. İstanbul’un 6 takımına karşı en çok golü atan oyuncu ise 4 golle Bakasetas oldu. Bu oyuncuyu 2’şer golle Cornelius, Nwakaeme, Edin Vısca ve Abdulkadir Ömür takip etti. Djaniny ve Yusuf Sarı ise 1’er gol attı.

Haberin Devamı



Formalara hücum

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Trabzonspor’a taraftarlarından da büyük destek geliyor. Evinde her maçını kapalı gişe oynayan Trabzonspor, ürün satışlarında da rekora hazırlanıyor. Şu ana kadar 165 bin civarı forma satılırken, ek sipariş verilen 50 bin forma da TS Club mağazalarına ulaştı. Nisan ayı içerisinde tüm formaların satılması halinde 215 bin rakamının geçilmesi bekleniyor.

Bordo-mavililer 2019-20 sezonunda 192 bin forma satışına ulaşmıştı.

‘Çok mutluyum’

Hull City’nin teknik direktörlüğünü yapan eski Trabzonsporlu Şota Arveladze, Sporx’e verdiği röportajda bordo-mavili takımın şampiyonluk yolundaki ilerleyişini değerlendirdi. Şota; “Trabzonspor adına çok mutluyum. Tüm Trabzon şehrinin bu özel kupayı gerçekten geri kazanmasını bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Harry Kane: Premier Lig’in deplasman avcısı

Yazarlar