Beşiktaş Trabzonspor maçı sonrası Beşiktaş yönetiminden flaş Valerien Ismael kararı!

Trabzonspor maçı sonrası Beşiktaş yönetiminden flaş Valerien Ismael kararı!

17.10.2022 - 14:58 | Son Güncellenme:

Beşiktaş yönetimi Trabzonspor maçında taraftarın ve kamuoyunun tepkisini çeken Valerien Ismael ile ilgili flaş bir karar aldı.

Trabzonspor maçı sonrası Beşiktaş yönetiminden flaş Valerien Ismael kararı

Beşiktaş'ta taraftar ve spor kamuoyu teknik direktör Valerien Ismael'i eleştiri yağmuruna tuttu. Siyah-beyazlı taraftarlar Fransız teknik adamı Trabzonspor maçının son dakikalarında istifaya davet ederken Sergen Yalçın lehine tezahüratlar yapıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael ise istifa tepkilerinin ardından maç sonu yaptığı açıklamada "Türkçe bilmiyorum. Bu nedenle maç hakkında konuşmak istiyorum." ifadelerini kullandı. Beşiktaş yönetimi, büyük eleştiri toplayan Valerien Ismael için flaş bir karar aldı. İşte ayrıntılar...

Trabzonspor maçı sonrası Beşiktaş yönetiminden flaş Valerien Ismael kararı

SAMPDORIA MAÇIYLA TEPKİLER BAŞLADI

Beşiktaş sezon öncesi hazırlık kampında oynadığı oyun ve aldığı skorlarla çok eleştirilmişti. Fransız teknik adam üçlü savunma oynattığı gerekçesiyle taraftarın tepkisini toplamıştı. Sezon öncesi Sampdoria ile oynanan hazırlık maçında taraftarlar Valerien Ismael'e tepki hazırlığındaydı fakat Fransız teknik adamın dörtlü savunmaya geçişi tepkileri az da olsa dindirdi.

ALANYASPOR MAÇINDAKİ DEĞİŞİKLİKLERİ OLAY OLDU

Haberin Devamı

Beşiktaş, Süper Lig'in 2. haftasında Alanyaspor'a konuk oldu. Maçın ilk yarısında 3-0 çne geçen siyah-beyazlılar, Emrecan Uzunhan'ın kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Beşiktaş bu dakikadan itibaren oyun üstünlüğünü ev sahibi Alanyaspor'a kaptırırken ikinci yarıda Valerien Ismael'in yaptığı oyuncu değişiklikleri maçın önüne geçti ve taraftarın büyük tepkisini topladı.

Trabzonspor maçı sonrası Beşiktaş yönetiminden flaş Valerien Ismael kararı

FENERBAHÇE MAÇINDA GHEZZAL TEZAHÜRATLARI

Valerien Ismael, oyuna geç müdahale etmesiyle eleştirilirken Fenerbahçe derbisinde oynayıp oynamayacağı belli olmayan Rachid Ghezzal maça yedek kulübesinde başladı. Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde pozisyona girmekte zorlanırken taraftarlar ikinci yarıda Rachid Ghezzal tezahüratları yapmaya başladı. Bu tezahüratların ardından Valerien Ismael, Cezayirli yıldızı oyuna aldı. Ghezzal'ın oyuna girmesiyle Beşiktaş, Fenerbahçe kalesinde tehlikeler yaratsa da golü bulamadı ve derbi 0-0 sona erdi.

TRABZONSPOR MAÇINDA İSTİFA SESLERİ

Beşiktaş'ın son oynadığı Trabzonspor maçında da Valerien Ismael'e büyük tepkiler vardı. Siyah-beyazlı taraftarlar oyuncu değişikliği yapmayan Valerien Ismael'e "Ismael uyuma değişiklik yapsana" şeklinde tezahüratlar yaptı. Bu tezahüratların ardından Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi Fransız teknik adam oyuna müdahale etti ve Cenk Tosun ile Gedson Fernandes'i oyuna aldı.

Haberin Devamı

Bu oyuncu değişikliklerinin ardından Beşiktaş, Cenk Tosun'la eşitlik sayısını buldu ve Trabzonspor kalesinde büyük baskı oluşturdu. Karşılaşma 2-2 sona erdi.

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Beşiktaş tribünleri Valerien Ismael'i istifaya davet ederken Sergen Yalçın lehine tezahüratlar yapıldı.

Trabzonspor maçı sonrası Beşiktaş yönetiminden flaş Valerien Ismael kararı

VALERIEN ISMAEL'DEN İSTİFA CEVABI

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, Trabzonspor maçının ardından uhabirin “Tribünden yükselen istifa sesleri için ne söyleyeceksiniz?” şeklindeki sorusuna "Türkçe bilmiyorum. Bu nedenle maç hakkında konuşmak istiyorum” cevabını verdi.

Kamuoyunun eleştirisini aldığı oyuncu değişiklikleri kararıyla ilgili de konuşan Ismael şu ifadeleri kullandı;

"Maçtaki değişiklik kararlarını ben veriyorum. Bazen 3 Türk kuralı bu kararları zorlaştırıyor. Doğru dengeyi bulmamız gerekiyor. Muleka sağ kanattaki pozisyonunda goller attı. Forvetimizde Weghorst, Cenk ve Muleka var. Muleka soldan hücum ettiğimiz aksiyonlarda sağdan etkili oluyor.”

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNDEN FLAŞ ISMAEL KARARI

NTV Spor'da yer alan habere göre Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu, teknik direktör Valerien Ismael ile yola devam ediyor.

Valerien Ismael aleyhine yapılan tezahüratlar sonrası durum değerlendirmesi yapan yönetim kurulundan, Fransız çalıştırıcıya destek kararı çıktı.

Trabzonspor maçı sonrası Beşiktaş yönetiminden flaş Valerien Ismael kararı

BAŞKAN DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Başkan Çebi, geçen hafta yaptığı basın toplantısında da, Ismael’e olan güvenini dile getirerek, “Bu seneki şampiyonluğu, Valerien Ismael ile kaldırma planı dışında bir plan içinde değilim. Yönetim kurulumda değil. Hocamızla yola devam etmeyi ve bu sene şampiyonluğu Ismael ile birlikte kaldırmayı planladın. Fikrimde bir değişiklik yok.” ifadelerini kullanmıştı.

ISMAEL'İN BEŞİKTAŞ PERFORMANSI

Trabzonspor maçı, Valerien Ismael’in siyah beyazlı takımın başında çıktığı 18. karşılaşma oldu. Bu 18 maçta 8 galibiyet alan Beşiktaş, 8 kez berabere kalırken, 2 mağlubiyet aldı. Siyah beyazlılar, Trabzonspor beraberliği ile ligde 10. haftayı 19 puan ile tamamladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Süper Lig’in 11. haftasında Atakaş Hatayspor ile deplasmanda karşılaşacak.