Trabzonspor Trabzonspor'un yeni transferini eleştirdi! 'Nwakaeme'nin ruhu dolaşmaya devam ediyor'

Trabzonspor'un yeni transferini eleştirdi! 'Nwakaeme'nin ruhu dolaşmaya devam ediyor'

13.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 2'nci haftasında Hatayspor'u konuk etti. Zorlu müsabaka bordo-mavililerin 1-0'lık galibiyetiyle sona erdi. Spor yazarları, Trabzonspor'un zaferini kaleme aldı. Bordo-mavililerin yeni transferinin performansı duayen isim tarafından eleştirildi.

Trabzonsporun yeni transferini eleştirdi Nwakaemenin ruhu dolaşmaya devam ediyor

Spor Toto Süper Lig'in 2'nci haftasında Trabzonspor, Hatayspor'la karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. Trabzonspor'un galibiyetini spor yazarları değerlendirdi. Bordo-mavililerde yeni transferin gösterdiği performans eleştirildi.

Haberin Devamı

İşte Trabzonspor - Hatayspor maçına dair değerlendirmeler...

AKSAL YAVUZ / ÖMÜR'ÜN VURUŞU...

Trabzonspor camiasında yediden yetmişe herkesin aklı-fikri, salı gecesi oynanacak Kopenhag maçında... Zira geçilecek tünelin sonunda elde edilecek o kadar çok şey var ki...
Danimarka’ya moralli gitmek için de evvela Atakaş Hatayspor engelini geçmek lazımdı tabi ki...
Her ne kadar Hamsik ile Dorukhan oynamasa da, Ömür yedek kulübesinde ve bazı mevkilerde eksiklik, topla çıkışta ve rakibi karşılamada sorun olsa da, iki takım arasında kadro kalitesi olarak bayağı fark var.
Gel gör ki, bordo-mavili takım ilk yarı beklenen oyunu sahaya yansıtamadı. Saman alevi gibi bir parlayıp bir söndüler! Orta sahada üretken olamadılar, doğaçlama oynadılar.
Göze hoş gelen oyun yoktu ama girdikleri gol pozisyonları iki elin parmak sayısını bulmuştur. Son vuruşlarda biraz dikkatli olabilseydiler, sakin kalabilseydiler; ilk yarı arzu ettikleri skoru elde edebilirlerdi.
Atakaş Hataysporlu El Kaabi’nin harika vuruşuna kaptanın nefis kurtarışla cevap verdiğini unutmayalım.

Haberin Devamı

Trabzonsporun yeni transferini eleştirdi Nwakaemenin ruhu dolaşmaya devam ediyor

"TRABZONSPOR'UN EKSİKLERİ VAR"

İkinci yarıya Ömür ile başladı Avcı, pas oyununu artırmak, sonuca gitmek için.
Ve o Ömür, öyle bir gole imza attı, meşin yuvarlağa öyle sert vurdu ki, sesi sadece ilçesi Çarşıbaşı’nda duyulmadı, ‘topa vuramıyor’ diyenlere de duyurmuş oldu!
Gol kaçırma yarışı ikinci yarıda da devam etti Trabzonspor’da... Vasat oyuna rağmen neler kaçtı neler... Erce’nin de hakkını teslim edelim, mükemmel oynadı eski takımına karşı.
Özetle, Trabzonspor’un eksikleri var; transfer ile giderilir. sezon başı henüz hazır değil diyelim. Önemli olan üç puan ve moraldi onu da aldılar.
Edin Vişça’ya geçmiş olsun dileklerimizle.

Trabzonsporun yeni transferini eleştirdi Nwakaemenin ruhu dolaşmaya devam ediyor

CEMAL ERSEN / TRABZON İKİNCİ VİTESTE

İstanbulspor’u deplasmanda yenerek lige iyi bir başlangıç yapan son şampiyonun futbolunu beğenmediğimi ifade etmiştim. Dolayısıyla o maç, Trabzonspor’u değerlendirmek için ölçü değildi benim için. Rakip güçsüz, bordo-mavili takım etkisiz, futbol yavandı.
Hatayspor sınavı ise bordo-mavili ekibi salı günü oynayacağı Kopenhag maçı öncesi daha sağlıklı tartmak açısından önemliydi.
İlk yarıda tıpkı geçen hafta olduğu gibi pozisyon üretmekte zorlandı ev sahibi ekip. Konuk takımın hücuma çıkarken kaptırdığı topları hızlı kullanamayınca savunmadaki açıkları değerlendiremedi. Sadece Bakasetas, Eren, Cornelius işbirliği ile ağları bulan vuruşu vardı ki, o da VAR incelemesinden döndü. Aynı Cornelius 29. dakikada Visca’nın ortasında iyi kontrol yapamayınca, kaleci Erce mutlak bir gole engel oldu.
Kısacası bu bölümde ağırlığını hissettiremedi Trabzonspor. Ofansif yönleriyle dikkat çeken Larsen ve Eren yeterince çıkamadı. Lakin Eren, ikinci yarıda daha çok inisiyatif kullanarak ciddi katkı sağladı. Bence en iyi transfer sol beki...

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Trabzonsporun yeni transferini eleştirdi Nwakaemenin ruhu dolaşmaya devam ediyor

Haberin Devamı

"BU PSİKOLOJİDEN DERHAL ALMALI"

Orta alanda ise pas trafiği aksadı. Siopis ve Doğucan’ın topu bir an önce öne taşıma gayreti, hücum organizasyonlarını aksattı. Hamsik’in yokluğunda Bakasetas adından daha çok söz ettirmeliydi. Trezeguet solda beklentinin altında kaldı. Galiba Nwakaeme’nin ruhu o kulvarda dolaşmaya devam ediyor. Abdullah Avcı onu bu psikolojiden derhal almalı. Visca sakatlanarak çıktığı ana kadar eski günlerini arattı. Bu arada talihsiz bir sakatlık geçiren Boşnak oyuncuya geçmiş olsun diyorum. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.
İlk yarıda, akılda kalan en ciddi pozisyon, El Kaabi’nin harika röveşatasında, Uğurcan’ın müthiş bir refleksle gole engel olduğu andı.
Avcı ikinci yarıya Doğucan-Abdülkadir Ömür değişikliği ile başladı. Sanırım Abdullah Hoca oyuna girerken genç oyuncunun kulağına “Her yerde topu iste, aldın mı yapıştır” diye fısıldamış olmalı ki, sıkıntılı dakikalar başladığında takımını rahatlatan isim oldu Ömür. Ceza sahası dışından Erce’yi avlarken, gözü kenardaki Avcı’yı aradı.

Trabzonsporun yeni transferini eleştirdi Nwakaemenin ruhu dolaşmaya devam ediyor

"ONUN PROFESYONELLİĞİNE HAYRANIM"

Sıkıntılı dakikalar dedim ya; gole kadar Trabzonspor cephesinde değişen bir şey yoktu. Hatayspor ise daha istekliydi. Özellikle Lobjanidze ile etkili gelmeye başladı. Geriye düştükten sonra da Adekugbe ile sol kanadı çalıştırmaya başladı. Ciddi tehlikeler yarattı, ancak son vuruş becerisi yoktu.
Trabzonspor Teknik Direktörü’nün ikinci hamlesi ise Cornelius-Djaniny dokunuşu oldu. Dün geceye düşülecek not, sonradan girenlerin katkısı idi kuşkusuz. Djaniny üçüncü bölgeye hareket getirdi. Onun profesyonelliğine hayranım. Daha çok zaman aldığında neden tercih edildiğini sorgulatmayacaktır kesinlikle.
Ev sahibi ekip son bölümde vites küçülttü. Bu maçın özelinde skoru koruma düşüncesini anlarım. Salı günü hayati bir mücadele verecek çünkü. Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim; Şampiyonlar Ligi play-off’taki rakibi ne İstanbulspor’a ne Hatayspor’a benzer.
Bu iki maçtaki performansı Danimarka’da avantajlı bir skor almaya yeter mi bilemem ama, işinin kolay olmayacağı kesin. Son yıllarda deneyimledik; bizim buralar farklı, Edirne’den sonrası başka. Aman diyeyim...

Trabzonsporun yeni transferini eleştirdi Nwakaemenin ruhu dolaşmaya devam ediyor

ERKAN AYRAÇ / TOPA SAHİP OLDU, ÜÇ PUANI ALDI

Süper Lig’de son şampiyon Trabzonspor, Atakaş Hatay duvarını zor da olsa aştı, Abdülkadir’in 71. dakikadaki golüyle 2’de iki yaptı: 1-0.
Ev sahibinde tabii ki akıllar Kopenhag ile salı günü oynanacak Şampiyonlar Ligi maçındaydı. Bu yüzden Teknik Direktör Abdullah Avcı, gıda zehirlenmesi yaşayan Dorukhan ve Abdülkadir’i (ilk yarıda) dinlendirdi. Ancak ev sahibinin o kadar geniş bir kadrosu varki, hangi 11 çıkarsa çıksın tempo düşmüyor. Bordo-mavililer, değişikliklere ve Abdullah Avcı döneminde en az pas isabeti yaptığı ilk yarıyı oynamasına rağmen golü arayan taraftı.
Fırtına’da, ilk 12 dakikada Bakasetas 2, Trezeguet 1 şut buldu. Topu ayağında tutan, ancak pozisyon yaratamayan Hatay, 18’de El Kaabi’nin röveşatasıyla varlığını gösterdi, Uğurcan geçit vermedi. 29’da golü kaçıran Cornelius, 32’de ağları havalandırsa da gol, ofsayt nedeniyle iptal edildi. İki takım ilk 45 dakikada 17 şutun 6’sında isabet buldu (3-3) ancak tabela değişmedi.
İlk devrede görüldü ki Trabzonspor’un galibiyet için topa daha fazla sahip olması gerekiyordu. Zaten ilk yarıda 60’a 30 olan yüzde, Doğucan-Abdülkadir değişikliğiyle beraber dengelendi, mücadele sonunda 52-48’e kadar geldi.
63’te Fırtına gole yaklaştı. Trezeguet’nin içeriye çevirdiği topu Kouassi kaleye gönderdi, Erce son anda müdahale etti. Trabzon, Hatay kilidini ancak 71’de açabildi. Abdülkadir ceza sahası dışından ağları havalandırarak takımına hayat verdi: 1-0. 79’da Djaniny maçı erken bitirebilirdi, fakat karşı karşıya pozisyonda Erce’yi geçemedi.