Dünyadan Futbol Transfer pazarına Suudi Arabistan damgası! Dev kulüplerden korkunç harcama

Transfer pazarına Suudi Arabistan damgası! Dev kulüplerden korkunç harcama

28.07.2023 - 19:07 | Son Güncellenme:

Futbola yatırımını artıran Suudi Arabistan'da kulüpler yaz transfer döneminde dünyaca ünlü isimleri transfer etti. İşte dikkat çeken Arap kulüplerinin bu yaz harcadığı çılgın miktarlar...

Transfer pazarına Suudi Arabistan damgası Dev kulüplerden korkunç harcama

FIFA ve UEFA'nın uyarısına karşın geri adım atmayan Suudi Arabistan Ligi futbol takımları, birçok yıldız futbolcuya yüksek maaşlar ve bonservis ödeyerek imza attırıyor. Arap takımlarının bu yaz transfer için harcadıkları çılgın miktarlar dudak uçuklattı. İşte haberin detayları...

Haberin Devamı

AL NASSR

ÇILGINLIK AL NASSR İLE BAŞLAMIŞTI

Suudi Arabistan'da Anderson Talisca, Vincent Aboubakar, Luiz Gustavo gibi isimleri kadrosuna katan Al Nassr, önemli hamleler yapmış olsa da çılgınlık boyutundaki hamleler Cristiano Ronaldo transferiyle ortaya çıktı. Al Nassr'ın Cristiano Ronaldo'ya yıllık 200 milyon Euro ödemeyi kabul etmesi sonrası Suudi Arabistan'da devlet yönetiminden destek alan kulüplerin hamleleri daha da dikkat çekici transferlerle devam etti.

ALEX TELLES İMZAYI ATTI

Suudi Arabistan temsilcisi Al Nassr, bir dönem Galatasaray’da forma giyen ve son olarak Manchester United'la sözleşmesi devam eden Brezilyalı sol bek oyuncusu Alex Telles’i kadrosuna dahil ettiğini bildirdi.

Al Nassr, Alex Telles için 7 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Haberin Devamı

Transfer pazarına Suudi Arabistan damgası Dev kulüplerden korkunç harcama

MARCELO BROZOVİC, AL NASSR'DA

Inter ve Hırvatistan Milli Takımı'nda sergilediği performansla dikkat çeken Marcelo Brozovic'in yeni adresi Suudi Arabistan oldu. Al Nassr, tecrübeli futbolcuyu kadrosuna kattığını açıkladı. Arabistan ekibi, bu transfer için Inter'e 18 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Al Nassr, Brozovic'e yıllık 35 milyon euro maaş ödeyeceğini belirtmişti.

AL NASSR, SEKO FOFONA'YI KADROSUNA KATTI

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr, Lens forması giyen Seko Fofana'yı kadrosuna kattığını açıkladı. Arabistan temsilcisi bu transfer için Lens'e 25 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Transfer pazarına Suudi Arabistan damgası Dev kulüplerden korkunç harcama

AL HILAL

JESUS GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra hakkında bir çok iddia ortaya atılan Jorge Jesus, Suudi Arabistan'a geri döndü. Portekizli teknik direktör, Suudi Arabistan'da daha önce de çalıştırdığı Al Hilal'le anlaşma sağladı.

RUBEN NEVES İMZAYI ATTI

Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal kadrosuna ilk olarak Ruben Neves'i dahil etti. Mavi-beyazlılar, bu transfer için Premier Lig temsilcisi Wolverhampton'a 55 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

KOULIBALY'E ÇILGIN MAAŞ

Al Hilal'in dikkat çeken bir diğer transferi Kalidou Koulibaly oldu. Suudi Arabistan temsilcisi, Chelsea'den Senegalli stoperle anlaşma sağladı. Al Hilal, bu transfer için Premier Lig devine 23 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Kalidou Koulibaly'nin de Al Hilal'de yıllık 25 milyon euro kazanacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Transfer pazarına Suudi Arabistan damgası Dev kulüplerden korkunç harcama

SERGEJ MILINKOVIC SAVIC'TEN 3 YILLIK İMZA

Suudi Arabistan temsilcisi, son olarak Lazio'dan Sergej Milinkovic Savic'i kadrosuna kattı. Sırp orta saha için Lazio'ya 40 milyon euro bonservis bedeli ödeneceği kaydedildi. Sergej Milinkovic Savic ile Al Hilal arasındaki anlaşmanın 3 yıllık olduğu aktarıldı.

AL HİLAL, MALCOM'U RENKLERİNE BAĞLADI

Mavi-beyazlılar, Zenit'ten Malcom'u renklerine bağladı. 26 yaşındaki oyuncuyla 30 Haziran 2027'ye kadar sözleşme imzalandı. Zenit'e bu transfer için 60 milyon euro bonservis bedeli ödendiği belirtildi.

AL AHLI

FİRMİNO, 3 YILLIK İMZA ATTI

Suudi Arabistan ekibi Al Ahli, Liverpool'dan ayrılan Brezilyalı yıldız Roberto Firmino'yu 3 yıllığına kadrosuna kattı. Arabistan temsilicisi, bu transfer için bonservis ücreti ödemedi.

MENDY, AL AHLİ'DE

Suudi Arabistan temsilcisi Al Ahli, Chelsea'den Edouard Mendy'i kadrosuna dahil etti. 31 yaşındaki kaleciyle sözleşme imzalandığı resmen açıklandı.

Haberin Devamı

Edouard Mendy için Chelsea'ye 18 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödendiği öğrenildi. Öte yandan Senegalli kaleciye yıllık 15 milyon euro maaş ödeneceği aktarıldı.

RİYAD MAHREZ KADROYA KATILDI

Manchester City'nin Cezayirli yıldızı Suudi Arabistan temsilcisi Al Ahli'ye transfer oldu. Al-Ahli bu transfer için Manchester City'e 35 milyon euro bonservis ödedi. Mahrez, Suudi Arabistan ekibinden yıllık 50 milyon euro maaş kazanacak.

Transfer pazarına Suudi Arabistan damgası Dev kulüplerden korkunç harcama



EL-İTTİHAD

BENZEMA İMZAYI ATTI

Al-Ittihad kulübü Fransız yıldız Karim Benzema ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Real Madrid'de başarılarla dolu kariyere imza atan 35 yaşındaki forvet, kariyerine Suudi Arabistan'da devam edecek.

Al-Ittihad ile anlaşma sağlayan Karim Benzema'nın yıllık kazanacağı ücret belli oldu. 35 yaşındaki golcü de senelik 200 milyon Euro kazanacak. Yani Benzema'nın kasasına 3 sene sonunda 600 milyon Euro girecek.

Transfer pazarına Suudi Arabistan damgası Dev kulüplerden korkunç harcama

KANTE'NİN YENİ ADERSİ EL-İTTİHAD

2016 yılından beri Chelsea'de forma giyen N'Golo Kante'nin yeni adresi Suudi Arabistan oldu. Fransız futbolcu, Al Ittihad ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Kante, senelik 25 milyon eurodan toplamda 100 milyon euro kazanacak.

Haberin Devamı

AL ITTIHAD, JOTA TRANSFERİNİ AÇIKLADI

Suudi Arabistan'da bir hamle de Al Ittihad'dan geldi. Transferde Karim Benzema ve N'Golo Kante gibi önemli yıldızları kadrosuna katan son şampiyon Al Ittihad, bir süredir transferi adına uğraş verdiği Jota'yı kadrosuna kattı.

Arabistan ekibi, Portekizli oyuncu için kulübü Celtic'e 29.07 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

AL-ETTİFAQ

GERRARD, AL ETTIFAQ'IN BAŞINA GEÇTİ

Steven Gerrard'ın da yeni adresi Suudi Arabistan oldu. İngiliz menajer, Al Ettifaq ile iki yıllık sözleşme imzaladı.

DEMBELE'NİN YENİ ADRESİ AL ETTİFAQ

Suudi Arabistan temsilcisi Al Ettifaq, forvet hattına dikkat çeken bir takviyede bulundu. Lyon'dan ayrılan Fransız santrfor, Moussa Dembele'nin yeni adresi Al Ettifaq oldu. 27 yaşındaki forvetle 30 Haziran 2025'e kadar sözleşme imzalandı.

Transfer pazarına Suudi Arabistan damgası Dev kulüplerden korkunç harcama

HENDERSON KADROYA KATILDI

Suudi Arabistan ekibi Al-Ettifaq, Moussa Dembele'nin ardından bir transfer bombası daha patlattı ve Liverpool'dan Jordan Henderson'ı kadrosuna kattı.

Al-Ettifaq, bu transfer için Liverpool'a 14 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

JACK HENDRY

Suudi Arabistan ekibi Al-Ettifaq, Club Brugge'den Jack Hendry'i 6 milyon 900 bin euro bonservis bedeli ile kadrosuna kattı

ÇILGIN TRANSFER BİLANÇOSU

Al Nassr kulübü, bu yaz transfer sezonunda şimdiye kadar transfer ettiği yıldız futbolcular için 50 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Al Hilal kulübü, bu yaz toplam 178 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Al Ahli kulübü, transfer dönenimde toplam 48 milyon 500 bin euro bonservis bedeli ödedi.

El-İttihad kulübü, bu yaz transfer ettiği yıldız futbolcular için toplam 29 milyon 100 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Al-Ettifaq kulübü, yaz transfer döneminde toplam 20 milyon 900 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Yazarlar