Galatasaray Transferde ters köşe! 'Galatasaray ile anlaşma sağladık'

Transferde ters köşe! 'Galatasaray ile anlaşma sağladık'

17.08.2023 - 19:21 | Son Güncellenme:

Kadrosunu yıldızlarla güçlendiren Galatasaray'dan transferde ters köşe hamle geldi. Sarı-kırmızılıların, Borussia Dortmund'un genç yıldızıyla anlaşma sağladığı öne sürüldü. Borussia Dortmund'dan konuya dair resmi açıklama geldi.

Transferde ters köşe Galatasaray ile anlaşma sağladık

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, kadrosuna sürpriz bir takviyede bulundu. Sarı-kırmızılıların, Borussia Dortmund'un genç yıldızla el sıkıştığı iddia edildi. Borussia Dortmund cephesinden transfere dair dikkat çeken bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların kadrosuna katmaya hazırlandığı genç yıldızın, takım arkadaşlarıyla vedalaştığı belirtildi. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

HALİL DERVİŞOĞLU GERİ DÖNDÜ

Galatasaray'da geleceğe yatırım hamlesi olarak kadroya dahil edilen ilk isim Halil Dervişoğlu oldu. 23 yaşındaki santrforun bonservisi Brentford'dan alındı. Galatasaray bu transfer için Brentford'a 500 bin euro bonservis bedeli ödedi. Sarı-kırmızılılar, genç oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı.

TETE İMZALADI

Sarı-kırmızılıların geleceğe dönük bir diğer hamlesi Tete oldu. Süper Lig devi, 23 yaşındaki oyuncu için herhangi bir bonservis bedeli ödemedi. Brezilyalı futbolcuyla 30 Haziran 2027'ye kadar sözleşme imzalandığı KAP'a bildirildi.

Haberin Devamı

Transferde ters köşe Galatasaray ile anlaşma sağladık

ROSS, HOLLANDA'YA GİTTİ

Galatasaray'da forma şansı bulmakta zorlanan Mathias Ross, Hollanda temsilcisi NEC Nijmegen'in yolunu tuttu. Sarı-kırmızılılar, 22 yaşındaki stoperin sezon sonuna kadar NEC Nijmegen'e kiralandığını açıkladı.

Galatasaray bu transferden kiralama bedeli olarak 250 bin euro gelir elde etti. Mathias Ross için yapılan anlaşmaya herhangi bir satın alma opsiyonu maddesi eklenmedi.

YUSUF DEMİR, BASEL'LE ANLAŞTI

Sarı-kırmızılılarda forma şansı bulmakta zorlanan Yusuf Demir'le de yollar ayrıldı. Süper Lig devi, 20 yaşındaki hücumcuyu sezon sonuna kadar İsviçre ekibi Basel'e kiraladı. Basel ile yapılan anlaşmaya opsiyon maddesi dahil edilmedi.

Transferde ters köşe Galatasaray ile anlaşma sağladık

Okan Buruk'un raporu doğrultusunda hareket eden sarı-kırmızılılarda Alexandru Cicaldau, Taylan Antalyalı, Batuhan Şen, Metehan Baltacı ve Işık Kaan Arslan kiralık olarak takıma veda eden diğer isimler oldu.

GÖKDENİZ GÜRPÜZ, GALATASARAY'DA

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Borussia Dortmund'un genç yıldızı Gökdeniz Gürpüz'ü renklerine bağladı. Borussia Dortmund Gençlik Girişim Koordinatörü Lars Ricken, sarı-kırmızılıların bu transferini doğruladı. Lars Ricken açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gökdeniz Gürpüz'ün ayrılması bizim için çok üzücü. Ancak, Gürpüz'ün ailesi Türkiye'ye gitmek istedi. Galatasaray ile uzun süredir Gökdeniz için görüşmeler yapıyoruz ve tüm şartlarda anlaşma sağladık."

Haberin Devamı

Transferde ters köşe Galatasaray ile anlaşma sağladık

Gökdeniz Gürpüz'ün Borussia Dortmund'da takım arkadaşları ile vedalaştığı vurgulandı. 17 yaşındaki futbolcu, merkez orta sahanın yanı sıra on numara pozisyonunda da forma giyiyor. Hamborn altyapısında futbola başlayan Gökdeniz Gürpüz, bir süre Schalke altyapısında da oynadı.

Transferde ters köşe Galatasaray ile anlaşma sağladık

Gökdeniz Gürpüz kariyeri boyunca 31 müsabakada forma şansı buldu. 17 yaşındaki orta saha bu karşılaşmalarda 5 gol ile 5 asist üretti. Genç oyuncu, Türkiye U17 Milli Takımı'nda da oynuyor. Gökdeniz Gürpüz'ün ağabeyi Göktan Gürpüz, kısa süre önce Trabzonspor'a transfer olmuştu.