Turkish Airlines Euroleague Ergin Ataman'ı şok eden transfer! Fenerbahçe Beko resmen açıkladı

Ergin Ataman'ı şok eden transfer! Fenerbahçe Beko resmen açıkladı

15.07.2023 - 12:13 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko, transferde bombayı patlattı. Sarı-lacivertli ekip transferi olay yaratan Yunan basketbolcuyu resmen açıkladı.

Ergin Atamanı şok eden transfer Fenerbahçe Beko resmen açıkladı

Sertaç Şanlı, Yam Madar ve Sestina'nın ardından Fenerbahçe Beko'dan bir transfer bombası daha geldi. Sarı-lacivertli ekip anlaşmaya vardığı Yunan oyuncuyu resmen açıkladı.

Haberin Devamı

YAM MADAR VE SERTAÇ ŞANLI VE SESTİNA HAMLELERİ

Yeni sezon hazırlıklarına hız veren Fenerbahçe, Barcelona'dan ayrılan Milli basketbolcu Sertaç Şanlı'yı renklerine bağlamıştı.

Geçtiğimiz gün kulüpten yapılan açıklamada "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak Barcelona forması giyen ve ülke basketbolumuzun en değerli uzun oyuncularından biri olan Sertaç Şanlı (2.12, 1991) ile iki yıllık anlaşmaya vardı." ifadelerine yer verildi.

Ergin Atamanı şok eden transfer Fenerbahçe Beko resmen açıkladı

Sarı-lacivertli ekip ayrıca Partizan'dan ayrılan genç oyun kurucu Yam Madar ile de 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe ayrıca son olarak Türk Telekom forması giyen Nate Sestina'yı kadrosuna kattığını açıkladı. Fenerbahçe, Sestina ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE RESMEN AÇIKLADI

Fenerbahçe bir transferi daha resmen açıkladı. Sarı-lacivertli ekip, Yunan pivot Georgios Papagiannis ile 2 yıllık anlaşma sağlandığını duyurdu.

Fenerbahçe'den yapılan açıklama şu şekilde: "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Yunan pivot Georgios Papagiannis (1997, 2.20) ile iki yıllık anlaşmaya varmıştır."

PAPAGİANNİS TRANSFERİ OLAY YARATTI

Fenerbahçe Beko, Panathinaikos ile sözleşmesi sona eren Georgios Papagiannis ile anlaşma sağladı. Ancak gelişmelerin ardından Panathinaikos başkanı Dimitris Giannakopoulos, sosyal medya hesabından Papagiannis ve Fenerbahçe başantrenörü Dimitris Itoudis’e yönelik çok sert açıklamalar yapmıştı.

Ergin Atamanı şok eden transfer Fenerbahçe Beko resmen açıkladı

Dimitris Giannakopoulos’un açıklamaları şu şekilde:

“Hepimiz Papagiannis’i çok seviyorduk ve bu yüzden takımda tutmak istiyorduk. Buna karşın George, bizden 2 yıl için 1.7 milyon euro istedi. Ben de ‘tamam’ dedim ve kabul ettim. Sonrasında ise bana gelip ‘Kulübe haber vermedim ama ben Dimitris Itoudis’le konuşup gelecek sezon için Fenerbahçe Beko ile anlaştım. Yine de kulübe haber vermeden bunu yapmam doğru değil, bu yüzden Panathinaikos’ta kalmak istiyorum.’ dedi. Bunun üzerine Papagiannis’e sözleşme yenilemek için gerekli evrakları yolladık ve beklemeye geçtik. Sonrasında sabahın altısında beni arayıp ‘Kalmak isterdim ama ailem Dimitris Itoudis için oynamamın en doğrusu olduğunu düşünüyor, bana 200 bin euro daha fazla teklif ettiler ve bu yüzden Fenerbahçe’ye gideceğim.’ dedi. Bunun üzerine daha ne diyebilirim ki? İyi şanslar George."

Haberin Devamı

ITOUDİS'E ŞOK SUÇLAMA

Giannakopoulos, Fenerbahçe başantrenörü için ise şu ifadeleri kullandı: "Dimitris (Itoudis), sen 13 yıl boyunca Panathinaikos’ta adam oldun. Sonra gidip Papagiannis’e yıllık 700 bin eurodan fazla teklif yokken gidip menajerlik şirketiyle ortaklık yaptın, bunu yaptığını Türkiye ve Yunanistan’da herkes biliyor. Ardından sırf menajerlik payını ‘kırışmak’ için Papagiannis’e senelik 1.6 milyon euro teklif ettin."

Yazarlar