Voleybol Tuğba Şenoğlu takımı sırtladı! Sultanlar Ligi'nde Markova şov

Tuğba Şenoğlu takımı sırtladı! Sultanlar Ligi'nde Markova şov

20.10.2023 - 12:24 | Son Güncellenme:

Sultanlar Ligi'nde ilk hafta geride kalırken zirvede yer alan Kuzeyboru'da Tuğba Şenoğlu İvegin'in performansı dikkat çekti. Öte yandan Muratpaşa'ya transfer olan Marina Markova takımını sırtlayan isim oldu.

Tuğba Şenoğlu takımı sırtladı Sultanlar Liginde Markova şov

Sultanlar Ligi'nde 3. hafta maçları yarı oynanacak maçlarla başlayacak. İlk iki haftanın öne çıkan takımı zirveye yerleşen Kuzeyboru oldu. Kuzeyboru ilk iki maçını 3-1'lik skorlarla geçerek VakıfBank ve Eczacıbaşı'nın önünde birinci sırada yer aldı.

Haberin Devamı

TUĞBA ŞENOĞLU ZİRVEYE YERLEŞTİ
Japonya'da sezon başında Kuzeyboru'ya transfer olan Tuğba Şenoğlu İvegin kısa sürede takıma uyum sağladı. Şenoğlu son maçta yüzde 65'lik pozitif manşet istatistiği yakaladı ve zirve yerleşti. Takım arkadaşı Dilek Kınık yüzde 60 ile onu takip etti.

Tuğba Şenoğlu takımı sırtladı Sultanlar Liginde Markova şov

Öte yandan Kuzeyboru'da Merve ALtıer yaptığı 7 blok ile haftanın en çok blok yapan ismi oldu. Onu 6'şar blokla Beşiktaş Ayos'tan Çağla Akın ve Nilüfer Belediyespor'dan Deniz Uyanık takip etti.

Haftanın en çok sayı alan oyuncuları 37 sayı ile Fenerbahçe Opet'ten Magdelena Stysiak ve 36 sayı ile Tijana Boskovic oldu.

SAYI MAKİNESİ MARKOVA
Sezon başında Muratpaşa'ya transfer olan Rus smaçör Marina Markova gösterdiği performans ile takımını sırtladı. Son maçta Nilüfer Belediyespor karşısında 26 sayı atan Markova takımının 3-2'lik galibiyetinde önemli rol oynadı. Muratpaşa ligde 4. sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Markova, Çukurova maçında 26 sayı, Galatasaray maçında 27 sayı kaydetti. Öte yandan Markova, kupadaki Çukurova mücadelesinde ise 41 sayı atmıştı.

Tuğba Şenoğlu takımı sırtladı Sultanlar Liginde Markova şov

ABD’de 2019-2021 yılları arasında Syracuse Üniversitesi, 2022-2023 sezonunda da ise Florida Üniversitesi takımlarında forma giyen 22 yaşında Markova, 198'lik boyuyla dikkat çekiyor.

ARINA 'ACE' FEDOROVTSEVA
Fenerbahçe'de Arina Fedorovtseva ace'lerine kaldığı yerden devam ediyor. Rus smaçör ilk iki haftada bulduğu 9 ace sayısı ile bu alanda zirvede yer aldı. Arina ayrıca set başında 1.12 ace ortalaması tutturdu.

İŞTE SULTANLAR LİGİ'NDE PUAN DURUMU

Tuğba Şenoğlu takımı sırtladı Sultanlar Liginde Markova şov


Yazarlar