Fransa Ligue 1 "Tüm kupaları istiyorum"

"Tüm kupaları istiyorum"

07.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paris Saint Germain’in son bombası Kylian Mbappe dün basının karşısına çıktı. Parc des Princes Stadı’ndaki etkinlikte yıldız futbolcu, “PSG’de tüm kupaları kazanmak istiyorum. Hedefim, geçen sezondan daha çok gol atmak” dedi.

Tüm kupaları istiyorum

Transfer döneminde harcadığı paralarla dikkatleri üzerine çeken Fransa Lig 1 ekibi Paris Saint-Germain, Monaco’dan transfer ettiği Kylian Mbappe’yi tanıttı. Parc des Princes Stadı’ndaki etkinliği kulübün sahibi Nasser Al-Khelaifi de katıldı.

Haberin Devamı

Fransız yıldız, basın tanıtımında yaptığı açıklamada, PSG gibi büyük bir kulübe gelmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “PSG, her alanda zirveye oynayan ve en iyi olmayı hedefleyen bir kulüp. PSG’de tüm kupaları kazanmak istiyorum. Her yıl birçok başarı elde ederek kariyerimi en üst seviyeye taşımayı amaçlıyorum. Hedefim, geçen sezondan daha çok gol atmak.” ifadelerini kullandı.

PSG’ye imza atmasında Neymar’ın tek etken olmadığını vurgulayan 18 yaşındaki Mbappe, “PSG Kulübü, ilgimi çeken bir vizyona sahip. Geçmişi başarılarla dolu büyük bir kulübe geldim. Tabii ki Neymar’ın da takımda bulunması bir avantaj. Böyle bir oyuncuyla aynı takımda yer almak, sıra dışı bir deneyim olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

‘Kuralına uygun’

Nasser Al-Khelaifi ise Neymar ve Mbappe için ödenen yüksek bonservis bedelleri nedeniyle UEFA’nın kulüp hakkında açtığı soruşturmaya ilişkin, “Saklayacak bir şeyimiz yok. Gereken açıklamaları yaptık. Her şeyi kurallar dahilinde gerçekleştirdik” diye konuştu.

235 milyon euro

Neymar ve Yuri Berchiche’yi kadrosuna katarak 235 milyon euro para harcayan PSG, gelecek sezon da Monaco’ya Mbappe için 180 milyon euro verecek. PSG bu harcamaların yanında Serge Aurier, Blaise Matuidi, Jean-Kevin Augustin ve Youssouf Sabaly’ı göndererek 65 milyon euro gelir elde etti. Monaco ise transfere 102 milyon euro harcarken, oyuncu satışından 177 milyon 500 bin euro kasasına koydu. Lyon ise sadece Lacazette ve Tolisso’nun satışından 94,5 milyon kazandı.

Servet harcadılar

Fransa Lig 1 ve Lig 2 kulüpleri, yaz transfer döneminde bir önceki yıla göre dört kattan daha fazla harcama yaparak rekor kırdı. Transfere geçen yıl 160 milyon euro bütçe ayıran Fransız ekiplerinin, bu yıl kasasından 697 milyon euro çıktı. Fransız ekipleri transfere 2013 yılında 340, 2014 yılında 189, 2015 yılında 280 milyon euro harcamıştı. Transferde bu yıl en çok para harcayan kulüpler sıralamasında ise 235 milyon euroyla PSG ilk sırada yer aldı.

Kulüplerin Fransa’da ve ülke dışına transfer ettikleri futbolculardan elde ettikleri gelir ise yaklaşık iki katına çıkarak 619 milyon euro oldu. Yurt dışına futbolcu transferinde de 456 milyon euroluk satışla rekor kırıldı.

Haberin Devamı

Tüm kupaları istiyorum