Beşiktaş Tümer Metin'den Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası olay sözler: Kimse hatırlamayacak!

Tümer Metin'den Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası olay sözler: Kimse hatırlamayacak!

02.10.2022 - 22:40 | Son Güncellenme:

Spor yorumcusu Tümer Metin, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası değerlendirmelerde bulundu. Tümer Metin derbideki futbol kalitesine göndermede bulundu.

Tümer Metinden Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası olay sözler: Kimse hatırlamayacak

Spor Toto Süper Lig'in ilk derbisi Vodafone Park'ta oynandı. Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi konuk ettiği heyecan fırtınası 0-0 sona erdi. Hafta boyunca büyük beklentilerin olduğu dev derbideki futbol kalitesi ise beklentilerin altında kaldı. Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş ve Fenerbahçe formalarıyla dev derbide mücadele eden Tümer Metin, maçın hemen ardından Tivibuspor'da dev mücadeledeki futbol kalitesine olay bir göndermede bulundu. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Tümer Metinden Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası olay sözler: Kimse hatırlamayacak

JESUS'UN İLK DERBİSİ

Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü Teknik Direktörü Jorge Jesus, Türkiye'deki ilk derbi deneyimi yaşadı. Sarı-lacivertli yönetimin, sezon başında takımın başına getirdiği 68 yaşındaki Portekizli teknik adam, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Beşiktaş deplasmanında takımının başında yer aldı.

Tümer Metinden Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası olay sözler: Kimse hatırlamayacak

Haberin Devamı

SERDAR AZİZ 2.5 AY SONRA DÖNDÜ

Fenerbahçe’de sakatlığını atlatan tecrübeli stoper Serdar Aziz, uzun bir aranın ardından sahalara döndü. Sarı-lacivertlilerin bu sezon oynadığı ilk resmi maçta Dinamo Kiev deplasmanında forma giyen Aziz, söz konusu karşılaşmada sakatlanarak formasından uzak kalmıştı. Sakatlığının ardından kadroya dönen ancak hiç süre almayan Serdar Aziz, son olarak Rennes maçında yedek soyunmuştu. 31 yaşındaki stoper, Dinamo Kiev ile 20 Temmuz'da oynanan maçtan 75 gün sonra Beşiktaş derbisinde formasına kavuştu.

Haberin Devamı

Tümer Metinden Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası olay sözler: Kimse hatırlamayacak

FENERBAHÇE TARAFTARI YER ALAMADI

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi maça sarı-lacivertli taraflar alınmadı.

İki kulüp arasında yapılan görüşmelerde, İl Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe taraftarlarının deplasmana gitmemesini uygun görürken, kulüpler de bu doğrultuda anlaşma sağladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, Beşiktaş derbisinde takımlarına destek olamadı. 

GHEZZAL 5 MAÇ SONRA KADRODA

Siyah-beyazlı ekibin Cezayirli yıldız kanat oyuncusu Rachid Ghezzal, 5 maç sonra maç kadrosuna dahil edildi. 

Son olarak Alanyaspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada görev alabilen ve 1 gol, 1 asistle takımına katkı yapan Ghezzal; Karagümrük, Sivasspor, Ankaragücü, Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında sakatlığı nedeniyle forma giyememişti.

Tümer Metinden Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası olay sözler: Kimse hatırlamayacak

İLKLERİN GECESİ

Beşiktaşın sezon başında Southamptondan kiralık olarak kadrosuna kattığı Nathan Redmond, ilk kez bir karşılaşmaya ilk 11de başladı. 

Haberin Devamı

Transfer döneminin sonlarında takıma dahil olan İngiliz kanat oyuncusu, Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında oyuna sonradan dahil olmuştu. Redmond, Fenerbahçe karşısında ilk kez siyah-beyazlı formayı ilk 11de sırtına geçirdi.

Siyah-beyazlı ekipte 7 futbolcu ilk kez derbi maçta görev aldı. Transfer döneminde kadroya dahil edilen Tayyip Talha Sanuç, Saiss, Masuaku, Muleka, Dele Alli, Redmond ve Weghorst, Türkiye kariyerlerindeki ilk derbi maçına Fenerbahçe karşısında çıktı.

Beşiktaşın yeni transferlerinden Gedson Fernandes, ilk kez bir karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Sezon başında kadroya dahil edilen Gedson Fernandes, ilk 7 maçta teknik direktör Valerien Ismaelin değişmezleri arasına girmiş ve bütün maçlara ilk 11de başlamıştı. Portekizli orta saha oyuncusu, bu sezon ilk kez kesik yedi.

Tümer Metinden Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası olay sözler: Kimse hatırlamayacak

TÜMER METİN: YILLAR SONRA BİLE HATIRLANMAYACAK

Futbolculuk kariyerinde Beşiktaş ve Fenerbahçe formalarıyla derbi heyecanını yaşayan Tümer Metin, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini Tivibuspor'da deeğerlendirdi. Tümer Metin, derbideki futbol kalitesine göndermede bulunarak "Yıllar sonra bile hatırlanmayacak" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tümer Metin'in derbi değerlendirmeleri şu şekilde;

"Zaman zaman böyle derbiler olur. Ligin bu haftalarında hemen hemen tüm büyük takımlar, kendi aralarındaki maçlarda daha konjonktür maçı oynuyorlar. Kaybetmemek daha kıymetli oluyor. Ligin başı, vakit daha var, şimdi yara almaktansa günü kayıpsız geçen çok maça sahip olduk son 5-6 senede. İki takımın kafasında önce kaybetmemek, sonra fırsat olursa kazanmak düşüncesi vardı. Oyunun son 10 dakikası, özellikle Ghezzal girdikten sonra bence Cenk Tosun da oyuna dahil olunca Beşiktaş 2-3 pozisyon üretti. Ghezzal'dan önce Beşiktaş'ın ritmi çok düşükken, Fenerbahçe de üstüne gitmedi. Fenerbahçe de kontrolü elden bırakmadı."

"KİMSE HATIRLAMAYACAK BU DERBİYİ"

"İki takım adına da tarihte yeri olmayacak bir derbi oynandı. Seneler sonra oynayan, izleyen, stada giden kimse hatırlamayacak bu derbiyi. Çok sevmem güzellemeyi ama ligin büyümesi, pastanın büyümesi için her maça ayrı önem, itina, marka değeriyle yaklaşmakta fayda var. Bugün öğlen saatlerinde bir Manchester derbisi vardı. Akşam bizim derbimiz... Futbol ve kalite anlamında çok uzağındayız. Bana sorarsan, stadyumdan ayrılan Beşiktaşlılar memnun değil. Bana sorarsan Fenerbahçeliler de memnun değildir oyundan. Fenerbahçeliler, skordan ötürü fiyakamız bozulmadı, bir büyük maçı deplasmanda kaybetmeden geçtik düşünebilirler. Oyundan onlar da memnun değildir. Kim nasıl memnun olacak ki?"

"JESUS O AN TEPKİ GÖSTERDİ"

"Jorge Jesus, hücumdan hiç taviz vermeyen, çift forvet oynayan tek hoca, devamlı hücum ettirdi. Fenerbahçe'nin DNA'sına uygun futbol oynatıyordu. Osayi-Samuel oyuna girdikten 1-2 dakika sonra bir an vardı. Osayi-Samuel bir eveledi geveledi, Altay'a verdi. Jesus 'Bunu niye yapıyorsun' diye sert tepki gösterdi. Derbi aslında daha kolay oynanır. Normal Anadolu maçından daha kolaydır. Derbide daha geniş alan vardı, kalite daha rahat ortaya çıkar. Dün akşam yatmadan önce derbiyi kafamda oynadım, kim kazanır diye... Kafamda oynadığım maç daha eğlenceli, daha çok pozisyon vardı."

Tümer Metinden Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası olay sözler: Kimse hatırlamayacak

ELVİR BALİÇ: KALİTESİZ BİR MAÇ

Tivibuspor'da yorum yapan eski Fenerbahçeli Elvir Baliç ise derbinin beklentilerin altında kaldığınuı ifade etti. Baliç, "Beşiktaş sürekli Weghorst'a uzun pasla oynamaya çalıştı. Bugün çok iyi oynadı diyebileceğimiz bir hücumcu yok. Ghezzal girdikten sonra maçı biraz hareketlendirdi ama kalitesiz bir maç izledik. Beşiktaş'ta gördüklerime inanamıyorum. Bu seviyedeki oyuncular, sürekli ofsayta niye düşüyorsunuz? Jorge Jesus'u ilk defa bu kadar temkinli gördüm." dedi.

Yazarlar