Galatasaray "Turgay Şeren Sezonu"

"Turgay Şeren Sezonu"

08.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dursun Özbek, Turgay Şeren isminin kulüp müzesine verileceğini söyledi. TFF’ye seslenen Başkan Özbek, yeni sezonun, Turgay Şeren adını taşıması dileğinde de bulundu.

Turgay Şeren Sezonu

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün vefat eden Turgay Şeren’in ismini ölümsüzleştireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Özbek, “Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde buraya gelen taraftar onun ismini görmeye devam edecek. Yakında açılacak kulüp müzemizin ismi Turgay Şeren olacak. Anısı yüzyıllarca da herkesin önünde olacak. Sporumuzun çıkışı daha çok Turgay Şeren’ler yetiştirebilmemizle mümkün olacaktır. Bunun yolu da önce iyi insan olmaktan, çok çalışmaktan ve eğitimden geçmektedir. Turgay Şeren’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Galatasaray camiasına ve tüm taraftarlarımıza baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

Unutulmayacak

Türkiye’de kaleci deyince akla gelen ilk ismin Turgay Şeren olduğunu dile getiren Dursun Özbek, “Dolayısıyla Türkiye Futbol Federasyonu yeni sezonun adını Turgay Şeren’den esirgemeyecektir. Bu ona duyulan saygıyı dile getirecektir. Bu teklifi ileteceğiz, kabul edileceğini umuyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Özbek Şeren ile ilgili şu anısını da anlattı:

“Kendisini ziyaret etmiştim Florya’da... Yaşlı gözlerle ‘Ben Galatasaray’ın Aslanıyım’ diyordu. Hiçbir Galatasaraylı, Türk futbolunu seven herkes onu unutmayacak. Turgay Ağabey’in duruşu her zaman camiamıza yol göstermeye, Galatasaraylıları kenetleyip bir hedef uğrunda birleştirmeye devam edecek.”

Galatasaray’dan hiç kopamadı

Galatasaray Başkan Yardımcısı Nasuhi Sezgin, Turgay Şeren’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. GS TV’ye konuşan Sezgin, “Büyük bir kayıp oldu. Son zamanlarda Galatasaray Yardımlaşma Vakfı’nda kalıyordu. Ziyaretleri de orada kabul etti. Eskilerden hep sohbetler ederdik. Vakıfta kalma sebebi de yine Galatasaray’ın içinde kalmak içindi. 20. şampiyonluğumuzda sahaya çıkması, izleyenleri çok mutlu etmişti” dedi.

Yıldırım’dan özel mesaj

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kurumsal kimliğin yanında bireysel olarak da bir mesaj yayınladı. Yıldırım, “Değerli dostum ve büyüğüm, adını Türk futbol tarihine yazdırmış örnek spor adamı ve gerçek bir beyefendi Sayın Turgay Şeren’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisi daima Türk sporuna bıraktığı iz ve verdiği katkılar ile anılacaktır. Merhum Turgay Şeren’e Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, Galatasaray Spor Kulübü’ne ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum” ifadesi yer aldı.

Haberin Devamı

Turgay Şeren Sezonu