Diğer Türkiye Cimnastik Federasyonu başkanlığına Suat Çelen yeniden seçildi

Türkiye Cimnastik Federasyonu başkanlığına Suat Çelen yeniden seçildi

30.10.2016 - 12:52 | Son Güncellenme:

Türkiye Cimnastik Federasyonu 4'üncü Olağan Genel Kurulu bugün Ankara'da yapıldı. Mevcut Başkan Suat Çelen tek aday olarak girdiği seçimde, 4 yıllığına yeniden başkan seçildi.

Türkiye Cimnastik Federasyonu başkanlığına Suat Çelen yeniden seçildi

150 delegenin oy kullanma hakkı bulunduğu, Türkiye Cimnastik Federasyonu Genel Kuruluna 115 delege katıldı. 7 oyun geçersiz sayıldığı genel kurulda Suat Çelen, delegenin 108 oyunu alarak 4 yıllığına tekrar başkanlığa seçildi.

Haberin Devamı

Başkan Suat Çelen, seçim sonunda yaptığı konuşmada, 2014 yılına kadar Uluslararası yarışmalarda tek madalyamız yoktu diyerek şunları söyledi: ''2014 ve 2016 yılları arasında rekor derecede madalya kazandık. Cimnastik artık 81 ilde yapılan bir spor oldu. Göreve geldiğimizde aktif lisanslı sporcu sayımız 1200'lerdeydi. Bugün ise 15 bin civarında aktif lisanslı sporcumuz var. Yeni dönem ve yeni ufuklar bizi bekliyor. Çok büyük bir çalışma süresi bizi bekliyor.

Tüm branşlarda yabancı antrenörler getirerek, 2020 olimpiyatlarına şimdiden hazırlanacağız. Artık amacımız sadece Olimpiyatlara katılmak değil. Olimpiyatlarda madalya kazanmaktır. Şimdiden bu hedef doğrultusunda çalışmalara başladık. Beni ve yönetim kurulu üyelerimizi yeniden başkanlık için teklif eden tüm camiaya teşekkür ediyorum. Artık birliktelik zamanı. Hep birlikte yeni hedeflere camia olarak hazırlanacağız.''

Haberin Devamı

Yeniden başkanlığa seçilen Suat Çelen'in yönetim kuruluna, Ahmet Bilgiç, Ahmet Çotuk, Aydın Tank, Bülent Gürsoy, Cumhur Özçelik, Derviş Çatalbaş, Emre Bağcı, İsmail Göktekin, Kürşad Ramazan Özdemir, Mehmet Günbaş, Talip Ersoy, Ümran Songun ve Yener Altıntaş seçildi.

Yazarlar