Milli Takım Türkiye-Litvanya: 2-0

Türkiye-Litvanya: 2-0

14.06.2022 - 23:32 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup dördüncü maçında Litvanya ile karşılaştı. Ay-yıldızlılar mücadeleyi 2-0 kazanarak grupta puanını 12’ye yükseltti.

Türkiye-Litvanya: 2-0

Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Milli Takım, 2-0'lık skorla kazandı. Ay-yıldızlı ekibe galibiyeti getiren golleri 38. dakikada Kaan Ayhan ve 54. dakikada penaltıdan Hakan Çalhanoğlu attı.

Haberin Devamı

A Milli Takım'da Cengiz Ünder, 81. dakikada bir penaltı atışından yararlanamadı.

Bu sonucun ardından A Milli Takım, Haziran ayındaki 4 maçlık periyotu kayıpsız geçti. Puanını 12 yapan Türkiye, gruptaki liderliğini sürdürdü. Milli Takım, ayrıca bu 4 karşılaşmada kalesini de gole kapattı. Litvanya ise 4 maç sonunda henüz puanla tanışamadı.

A Milli Takım, gruptaki bir sonraki maçında 22 Eylül'de Lüksemburg ile oynayacak. Litvanya ise aynı tarihte Faroe Adaları'nı ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

7. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Cengiz’in şutu üst direkten auta gitti.

18. dakikada Halil Dervişoğlu’nun pasında ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Cengiz’in kaleye gönderdiği sert şut az farkla üstten auta çıktı.

Haberin Devamı

38. dakikada Cengiz’in ceza sahası dışı sağ çaprazından yaptığı ortaya arka direkte bulunan Kaan Ayhan kafayla vurdu. Kaleci Bartkus topu çelerken, hakem Frappart topun çizgiyi geçtiğini belirtti ve golü verdi. 1-0

İKİNCİ YARI

52. dakikada ceza sahasına giren Cengiz, Armanavicius’un müdahalesi sonrası yerde kaldı. Pozisyonu VAR’dan izleyen hakem Frappart penaltı noktasını gösterdi.

54. dakikada beyaz noktada topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

70. dakikada Serdar’ın pasında topla buluşan Cengiz’in şutu kalecide kaldı.

80. dakikada ceza sahasına hızla giren Cengiz Ünder, Milasius’un müdahalesiyle yerde kalırken hakem Frappart bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

82. dakikada penaltıyı kullanan Cengiz’in şutunda kaleci Bartkus soluna yatarak meşin yuvarlağı kurtarırken, oyun alanına dönen topu kaleci Bartkus bu kez ayağıyla uzaklaştırdı.