Voleybol Türkiye - Sırbistan: 0-3

Türkiye - Sırbistan: 0-3

17.07.2022 - 08:00 | Son Güncellenme:

FIVB Milletler Ligi üçüncülük maçında Filenin Sultanları, Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Türkiye mücadeleden 3-0 mağlup ayrılarak turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

Türkiye - Sırbistan: 0-3

FIVB Milletler Ligi 3’üncülük maçında bronz madalya için sahaya çıkan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları karşılaşmadan 3-0 mağlup ayrılarak Milletler Ligi’nde dördüncü oldu.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada millilerin antrenörü Giovanni Guidetti ve Ebrar Karkurt ile Sırbistan’dan Lozo Sara, eşitlik mesajı vermek için ilk sete aynı formaları giyerek çıktı.

Haberin Devamı

Dengede giden ilk sette ay-yıldızlılar teknik molaya 12-11 önde girdi. Molanın ardından mücadelesini sürdüren milliler, ilk seti 25-27 kaybetti. İkinci sette servis ve manşette sorunlar yaşayan ay-yıldızlılar, teknik molaya 12-7 geride girdi. Molanın ardından Sırbistan’ın direncini kıramayan Filenin Sultanları, setin son bölümünde 22-14 geriye düştü ve seti 17-25 kaybetti. Bronz madalya mücadelesinde üçüncü sete 2-0 geride başlayan ay-yıldızlılar, setin başlarında geride olmasına rağmen bulduğu sayılarla durumu 20-20’ye getirdi. Üçüncü sette Sırbistan’ın direncini kıran milliler, maçta ilk defa 22-21 öne geçince, Sırp koç mola aldı. Oyunun son bölümünde 24-25 geriye düşen millilerde antrenör Guidetti mola aldı. Molanın ardından devam eden mücadelede Filenin Sultanları 24-26 olarak üçüncü seti kaybetti. Bu sonuçla milliler, Milletler Ligi’nde dünya dördüncüsü olarak turnuvayı tamamladı.

Haberin Devamı

Türkiye - Sırbistan: 0-3

SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Kang Joo-Hee (KOR), Myoi Sumie (JPN)

TÜRKİYE: Beyza, Şebnem(L), Cansu, Tuğba, Saliha, Hande, Meliha, Ayça(L), Elif, Meryem, Eda, Zehra, İlkin, Ebrar.

SIRBİSTAN: Bianka, Katarina, Bojana, Mina, Sladjana, Brankica, Teodora, Ana, Maja, Jovana, Bojana, Jovana, Sara, Sanja.

SETLER: - 25-27, 17-25, 24-26

SÜRE: - 1 saat 21 dakika (28,23,30)

YARI FİNALE EGONU DAMGASI
Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi'nin yarı finalinde İtalya'yla karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka İtalya'nın galibiyetiyle tamamlandı. İtalya Milli Takımı'nda Paola Egonu'nun performansı maça damga vurdu. Tecrübeli voleybolcu 26 sayı üretti ve müsabakanın en skorer ismi oldu. İtalyan yıldız 3 blok bir ace ile dikkat çekti. İtalya'da Egonu'yu 11 sayı ile Caterina Bosetti takip etti. Ebrar Karakurt'un performansı ise sonuca etki etmedi. Ebrar Karakurt 14 sayı ile mücadele etti. Eda Erdem Dündar 11 sayı ile oynarken onu 8 sayı ile Zehra Güneş izledi.

GUİDETTİ: İTAYA'NIN SEVİYESİNDE DEĞİLİZ
Giovanni Guidetti maç sonu açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ''Maalesef maç beklediğim gibi gitti. Ön gördüğüm şekilde gitti. Üzülerek belirtmek isterim ki; şu anda İtalya'nın seviyesinde değiliz. Yapabileceğimiz her şeyi yaptık. İki tane harika iki set oynadık. 'Yeterli olmadığımız bölümlerden bir tanesi basit hatalardı. Onlar iyi oynadığında bizim sadece iyi oynamamız yetmiyor. Biz iyi oynadığımızda onların biraz daha kötü oynaması gerekiyor. Şu anki durumdan bahsediyorum. Çok fazla çalışmamız gerekiyor. Bizi destekleyen herkes Türk Milli Takımı'nın podyumda görmeyi hak ediyor. Yarın onlar için podyumda olabilmek için her şeyi yapacağız. Sırbistan'ı yenmek istiyoruz.''

Haberin Devamı

Türkiye - Sırbistan: 0-3

EGONU VE GABİ FİNALDE KARŞI KARŞIYA
Milletler Ligi finalinde Egonulu İtalya ile Gabili Brezilya karşı karşıya gelecek. Müsabaka saat 18.30'da başlayacak.

REKOR KIRILDI
Ankara Spor Salonu’nda oynanan seyirci rekoru kırıldı. Türkiye-İtalya yarı final karşılaşmasında 15 bin 420 seyirci ile VNL'in seyirci rekoru kırıldı. Perşmebe günü oynanan Türkiye-Tayland maçını 12 bin kişi izledi. Öte yandan çarşamba günü Ankara'da oynanan Brezilya - Japonya maçını 9 bin kişi, ABD - Sırbistan maçını ise 7 bin 250 işi seyretmişti.

Haberin Devamı

2018 yılından bu yana Voleybol Milletler Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda Türkiye, 2018’de ikincilik, 2019’da dördüncülük, 2021 yılında da üçüncülük elde etti. 

Yazarlar