Diğer Türkiye’de yazın yapılabilecek en eğlenceli 4 aktivite

Türkiye’de yazın yapılabilecek en eğlenceli 4 aktivite

01.07.2021 - 16:02 | Son Güncellenme:

Türkiye, her mevsimde başka güzel. Ülkenin dört bir yanında da bu mevsimlere özel, eğlenceli ve ilginç aktiviteler var. Peki bu yaz siz hangisine katılmak isterdiniz? ‘Mutlaka yapılması gerekenler’ listesinde yer almayı hak eden Türkiye’deki yaz aktivitelerini sizin için derledik:

Türkiye’de yazın yapılabilecek en eğlenceli 4 aktivite

1.Kabotaj bayramı eğlencesi: Red Bull Yağlı Direk
Türkiye’nin en geleneksel ve eğlenceli mücadelelerinden biri olan Yağlı Direk yarışları 1 yıl aradan sonra geri dönüyor. 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında, yağlanmış bir direğin ucundaki bayrağı kaparak birinci olmak ve en havalı düşüşü gerçekleştirerek jüriyi etkilemek üzerine kurulu olan yarışta kazananlar sürpriz ödüllerin sahibi oluyor.

Haberin Devamı

2.Dakota DC-3 Dalışı
II. Dünya Savaşı sırasında üretilen ve uzun yıllar Türk Hava Kuvvetleri’ne hizmet eden Dakota DC-3 cinsi kargo uçağı, emekliye ayrıldıktan sonra 2009 yılında Türkiye’nin en popüler dalış noktalarından biri olan Kaş’ın açıklarında turizm amaçlı olarak batırıldı. Suyun yaklaşık 20 metre altında yer alan ve vatoz, caretta caretta ve ahtapot gibi deniz canlılarına da ev sahipliği yapan bu batık, su altı hayatını merak edenlere unutulmaz bir dalış keyfi yaşatıyor.

3.Çoruh Nehri’nde rafting
Zorluk derecesi 1 ila 6 arasında değişen rafting sporunda Türkiye’nin en önemli noktası kuşkusuz ki Doğu Karadeniz. Doğu Karadeniz’de yer alan ve Mescit Dağı’ndan başlayıp 431 km boyunca akan Çoruh Nehri bu yaz da konuklarını bekliyor. 5. derece zorluk seviyesinde yer alan bu keyifli parkur, yemyeşil vadiler ve irili ufaklı köyleriyle görsel bir şölen de sunuyor.

Haberin Devamı

4.Ardeşen’de Red Bull Formulaz
Rize’nin Ardeşen ilçesi uzun yıllardır dünyanın en farklı yarışlarından birine ev sahipliği yapıyor. Renkli, zeki ve bir o kadar çılgın Karadenizliler; el emeği göz nuru tahta arabalarla yokuş aşağı, hem de frensiz bir şekilde yarışıyor. Geçmişi çok eski yıllara dayanan, son 12 yıldır Red Bull Formulaz adı altında düzenlenen yarışlarda tahta arabalar milyon dolarlık Formula 1 araçlarına taş çıkarıyor. Her yıl Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde düzenlenen, Red Bull ve Formulaz Derneği’nin birlikte düzenlediği yarışa, 18 yaşını doldurmuş herkes katılabiliyor