Diğer Türkiye'den müthiş geri dönüş

Türkiye'den müthiş geri dönüş

02.10.2014 - 20:28 | Son Güncellenme:

Dünya Şampiyonası’na havlu atan Filenin Sultanları, iş işten geçtikten sonra dün güçlü rakibi Rusya’ya patladı. İlk iki seti kaybeden ay-yıldızlılar sonrasında üç set birden kazanarak mücadeleden galip ayrıldı.

Türkiyeden müthiş geri dönüş

Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda üçüncü tur şansı hiç kalmayan milli takım, ikinci turdaki ikinci maçında son şampiyon Rusya karşısında coştu. İlk iki seti kaybeden Filenin Sultanları, zoru başararak, tie-break seti sonunda maçı 3-2 kazandı.
İlk sette milli takımımız çok kötü bir performans sergileyince, Rusya seti 25-19 önde bitirdi. İkinci sette Sultanlar daha mücadeleci bir oyun sergilese de Ruslar seti zor da olsa 27-25 ile hanesine yazdıran taraf oldu.

Üçüncü set Kübra’nın etkili oyunu ile başladı. Etkili servisler rakibin oyun sistemini bozdu. Kübra’nın blokları ve Seda’nın sayılarıyla seti 25-22 milliler kazandı.

Tie-break nefes kesti

Dördüncü sete Ruslar iyi başlasa da ay-yıldızlılar farkı kapattı ve durumu 9-9 yaptı. İlerleyen bölümde Seda’nın servisleri ve Güldeniz’in ürettiği sayılarla skor 22-22’ye geldi. Sonrasında seti de Sultanlar 25-22 kazanarak setlerde durumu 2-2 yaptı.
Tie-break setinde Filenin Sultanları başarılı defans yaptı, geriden gelerek 10-10’da eşitliği yakaladı. Gözde ve Güldeniz’in sayılarıyla etkinliği iyice ele alan Türkiye seti 15-13 ve maçı da 3-2 kazandı, ikinci turdaki ilk galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

"SON DERECE MUTLUYUM"

A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Massimo Barbolini, Rusya maçını kazandıkları için son derece mutlu olduğunu söyledi.

İtalyan çalıştırıcı Barbolini maçın ardından Türk basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

"Esas kızları tebrik etmek lazım" diyen Barbolini, "2-0'dan sonra çok zordu ama kazandık. İkinci set bizim için kötü gitti ama daha fazla defans yaparak ve iyi oynayarak toparlandık" dedi.

Massimo Barbolini, bu maçın 4. setinin dünkü ABD maçının 4. seti gibi başladığını anımsatarak, "Peşpeşe hatalar yaptık. Sonra ufak ufak sahada kalmaya başladık ve devamı da geldi. Gerçekten gurur duyulacak çok şey var. Böyle bir galibiyetten ötürü son derece mutluyum. İki farklı maçımız var. Bir gün ara var, bunu da bu galibiyetten dolayı mutlu geçirmeliyiz" diye konuştu.

Karşılaşmada 31 sayıyla oynayan ve galibiyette büyük payı olan takım kaptanı Gözde Sonsırma da bu verilerin hatırlatılması üzerine, "Bu bir takım oyunu. Bence bütün arkadaşlarım çok iyi oynadı. Dışarıdan gelen özellikle Güldeniz inanılmaz bir performans sergiledi. Ben kendi adıma onu tebrik etmek istiyorum. Zaten bu tip maçlar böyle kazanılabiliyor. Çok güçlü rakiplere karşı oynuyoruz. Bu takımla gurur duyuyorum. Belki çok çok az şansımız var ama sonuna kadar mücadele ettik. Takımdaki herkesi tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

"Bugün kaybedilen önceki maçlar için keşke diyor musunuz" şeklindeki soruya da kaptan "Keşke demek hiçbir şey geri getirmeyecek o yüzden demiyorum" yanıtını verdi.

Maça yedekten girerek takımının galibiyetinde büyük rol oynayan Güldeniz Paşaoğlu da şunları kaydetti: "Şimdi matematiksel olarak herkes biliyor bir üst tura çıkamayacağımızı. Başkanımız da antrenörümüz de konuştu. Elimizden geldiği kadar Türkiye'yi temsil ediyoruz burada. Çok emek verdik. Mayıs'ın 12'sinden beri Dünya Şampiyonası için çalışıyoruz. Hedefimiz daha iyisiydi ama olmadı. Bundan sonra yapabildiğimiz kadar maç kazanmak istiyoruz. İki maçımız daha var. Kazanmak için çıkacağız. Doğruya doğru, motivasyon kaybı çok oluyor. Kazanmak için çıktık kazandık da. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum."

Haberin Devamı

Karadayı'nın sakatlığı

Haberin Devamı

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın son anlarında milli takıma büyük katkıda bulunan libero Gizem Karadayı, bir pozisyonda yere düştü ve iliak (leğen) kemiğinden sakatlandı. Milli sporcu, maç sonunda saha kenarında bir süre tedavi edildi. Takım yetkililerinden alınan bilgiye göre, Gizem Karadayı kontrol maksatlı hastaneye kaldırıldı. Milli voleybolcunun durumunun, hastanede yapılacak kontrollerden sonra belli olacağı ifade edildi.

(DHA)