Diğer Türkiye'ye madalya müjdesi

Türkiye'ye madalya müjdesi

16.06.2016 - 15:02 | Son Güncellenme:

Londra Olimpiyatları halter 63 kiloda altın madalya kazanan Maneza dopingli çıktı, aynı kiloda dördüncü olan Sibel Şimşek'e bronz madalya umudu doğdu.

Türkiyeye madalya müjdesi

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Halter dünyası dört şampiyon sporcudan gelen doping haberiyle sarsıldı. Buna göre Kazakistan'ın önde gelen haltercilerinden Ilya Ilyin, yasaklı madde testi pozitif çıkan 10 ismin arasında yer aldı. Ilyin Pekin ve Londra olimpiyatlarının altın madalyalı ismiydi.

Sporcuların 2012 Londra Olimpiyatları'nda verdikleri örneklerinin tekrar analiz edilmesiyle Zulfiya Chinshanlo, Maiya Maneza, Svetlana Podobedova (Kazakistan), Dzina Sazanavets, Maryna Shkermankova, Yauheni Zharnasek (Belarus), Apti Aukhadov (Rusya), Yuliya Kalina (Ukrayna), Boyanka Kostova (Azerbaycan) gibi isimler radara yakalandı.

Uluslararası Halter Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Londra Olimpiyatları'nın kadınlar 63 kiloda altın madalyalı ismi Maiya Maneza'nın testi de pozitif çıktı. 30 yaşındaki Kazak haltercide yasaklı stanozolol maddesine rastlandı.

Haberin Devamı

Olimpiyat rekoru kırmıştı

Gelişmelerin ardından bu sporculara cezai yaptırım geleceği, diskalifiye karar verilebileceğine dikkat çekildi. Bu durumda Londra'daki 63 kilo müsabakasında dördüncülüğü alan Sibel Şimşek bir basamak yukarı çıkacak ve bronz madalyanın sahibi olacak. Dört Kazak haltercinin de diskalifiye edilmesi durumunda Kazakistan'ın toplam madalya sıralamasındaki yeri de değişecek ve 12'den 23. basamağa gerileyecek. Maneza, silkmede 135 kiloyla olimpiyat rekoru kırmış, Sibel'in madalya alamaması herkesi şaşırtmıştı.

Yazarlar