Milli Takım Ufuk Özerten, UEFA 2. Fitness Semineri'ne katıldı

Ufuk Özerten, UEFA 2. Fitness Semineri'ne katıldı

27.08.2013 - 16:07 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Ufuk Özerten, İstanbul'da devam eden UEFA 2. Fitness Semineri'ne katıldı.

Ufuk Özerten, UEFA 2. Fitness Seminerine katıldı

TFF 'den yapılan açıklamaya göre, Kavacık Limak Otel'de gerçekleştirilen seminerde bir konuşma yapan Özerten, fitness eğitiminin sadece üst seviye profesyonel oyunculara değil, gençlere de iyi seviyede verilmesi gerektiğini ifade etti. Özerten, bu tür eğitimlerin genç oyuncuların aileleri ile de paylaşılmasının faydalı olacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin genç nüfusuyla futbolda büyük bir potansiyele sahip olduğu belirten Ufuk Özerten, "100 bin genç Türk nüfusunun bulunduğu Avrupa'dan Özil'ler, Altıntop'lar, Baştürk'ler çıkabiliyorsa, 17 milyon genç nüfusumuzdan neden daha fazlası çıkmasın" ifadelerini kullanrdı.

Özerten, eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayarak, hedeflerinin Türkiye'yi FIFA sıralamasında yukarılara taşımak olduğunu söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu olarak uluslararası eğitim organizasyonlarına açık olduklarını anlatan TFF Başkan Vekili, UEFA ile her alanda sıkı işbirliği içinde olacaklarının altını çizdi.

Katılımcılara başarılar dileyerek konuşmasını noktalayan Özerten, daha sonra Futbol Gelişim Direktörü Doç. Dr. Güven Erdil'den seminerle ilgili bilgi aldı.

Yazarlar