Ulaş Gürşat

Ulaş Gürşat

ulasgursat@gmail.com

Tüm Yazıları

6.HAFTA

Premier Lig'de geride bıraktığımız haftada Liverpool galibiyetle tanıştı. Luis Suarez ve Nuri Şahin'in kendilerini aştığı karşılaşmayı Liverpool 2-1 kazandı. Özellikle Suarez attığı gollerle takım için ne kadar önemli olduğunu gösterirken Nuri'nin İngiltere'ye çabuk uyum sağladığını görmüş olduk.

Her hafta bir derbi karşılaşması izlemeye alışık olduğumuz Premier Lig'de bu hafanın derbisi Arsenal-Chelsea arasında oynandı. İki takımın güçlü savunmaları nedeniyle bu maçın golsüz berabere biteceğini düşünenler hiç az değildi. Ama yine Chelsea tek farklı bir galibiyetle sessiz liderliğini 2-1 kazanarak sürdürdü.

Haberin Devamı

Son şampiyon Manchester City deplasmanda Fulham'ı 2-1 yenmeyi başardı. Oyuna sonradan giren Edin Dzeko son dakikalarda attığı golle takımına çok önemli üç puan kazandırdı.

Manchester United-Tottenham karşılaşmasında ise Gareth Bale şovu izledik. Manchester United Bale'in bir gol ve bir asistine engel olamadı. Alex Ferguson, maç sonrasında verdiği röportajda Gareth Bale'i Batman'i oynayan aktör Christian Bale'le karıştırmakta biraz haklıydı. Galli oyuncu sol kanatta Gotham City'yi kurtarmaya koşar gibi koştu.

HAFTANIN KARMASI

4-4-2

Simon Mignolet (Sunderland)

----

Andre Wisdom (Liverpool)

Jan Vertongen (Tottenham)

Titus Bramble (Sunderland)

Phil Jagielka (Everton)

----

Gareth Bale (Tottenham)

Paul Scholes (Manchester United)

Nuri Şahin (Liverpool)

Juan Mata (Chelsea)

----

Luis Suarez (Liverpool)

Peter Crouch (Stoke City)

HAFTANIN TAKIMI

TOTTENHAM

Old Trafford'da Manchester United'ı yenmek her baba yiğitin harcı değil. Tottenham bunu başarmakla kalmadı. Büyük takımlar karşısında defansif bir futbol anlayışı yerine kendi oyunlarını oynayarak izleyenlere ve taraftarlarına zevk verdiler.

HAFTANIN GOLÜ

LUIS SUAREZ – LIVERPOOL

Suarez'in Norwich'e attığı üç gol de çok güzeldi. Ancak ceza sahası önünde Norwichli oyuncuyu şık bir dokunuşla ekarte ettiği ve sonrasında sağ ayağının dışıyla yaptığı sert vuruşla attığı gol daha güzeldi.

HAFTANIN ŞİFRESİ

250

Luis Suarez bu hafta yaptığı hattrick'le Premier Lig tarihinde 250. hattricki yapmış oldu. Premier Lig'de 11 kezle en çok hat-trick yapan Alan Shearer'ı da buradan saygıyla anmak gerek.