Ulaş Gürşat

Ulaş Gürşat

ulasgursat@gmail.com

Tüm Yazıları

9. HAFTA

Bu hafta sonu Premier Lig'in küçük bir özetini yapmak gerekirse; kırmızı takım maça hızlı başladı ilk gol rakibinin kendi kalesine attığı gol olmak üzere iki gol buldu ancak rakibinin gollerine engel olamadı. Maçlar ya berabere bitti ya da kırmızı takım güç bela bir gol bularak galibiyeti sağladı. Premier Lig'de haftanın iki önemli maçı bu şekilde geçti. Merseyside derbisinde Liverpool Baines'in kendi kalesine attığı gol ve Luis Suarez'in golleriyle kırmızı takım, yani Liverpool kâbustan uyanmak üzereydi. Ancak Everton Leon Osman ve Naismith'le bulduğu gollerle derbide taraftarına mahcup olmadı.

Haberin Devamı

Bir diğer kırmızı takım Manchester United da, mavi takım Chelsea'de oynayan David Luiz'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Hemen ardından Van Persie farkı ikiye çıkardı. Chelsea Mata ve Ramires'le beraberliği sağlasa da, Manchester'ın kırmızı takımı Liverpool'dan daha dirayetli çıktı ve Hernandez'le galibiyeti elde etti.

Bu hafta Southampton'ı 2-1 deviren Tottenham çıkışını sürdürdü. Londra Derbisi'nde ise Arsenal, QPR'ı 1-0 yendi.

HAFTANIN KADROSU

(4-3-3)

Julio Cesar (QPR)

---

Angel Rangel (Swansea)

Martin Skrtel (Liverpool)

Ivan Ramis (Wigan)

Leighton Baines (Everton)

---

Leon Osman (Everton)

Juan Mata (Chelsea)

Jack Wilshere (Arsenal)

---

Luis Suarez (Liverpool)

Dimitar Berbatov (Fulham)

Robin van Persie (Manchester United)

HAFTANIN TAKIMI

Manchester United

Her hafta Manchester United'ı haftanın takımı olarak göstermek gerekiyor gibi gözükse de bu hafta aldıkları galibiyet gerçekten çok önemliydi. Chelsea ligdeki ilk mağlubiyetini Manchester United karşısında aldı ve Kırmızılar lige dengeyi getirdi.

HAFTANIN YILDIZI

Luis Suarez (Liverpool)

Everton'la 2-2 berabere kaldıkları karşılaşmada Liverpool'da Luis Suarez sadece olumlu işler yaptı. Maçın başında yaptığı sert vuruşta top Baines'e çarptı ve gol oldu. Bununla birlikte kendi golünü de attı. Gol sevincini de Everton'ın menajeri David Moyes'in önünde kendini yere atarak kutladı ve yapılan eleştirileri ne kadar önemsediğini gösterdi. Atmış olabileceği üçüncü gol ise ofsayt nedeniyle sayılmadı.