Futbol Ülkemizde forma giymiş Şampiyonlar Ligi'nin en golcü 11 futbolcusu

Ülkemizde forma giymiş Şampiyonlar Ligi'nin en golcü 11 futbolcusu

07.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde oynamış ve gösterdikleri performanslar ile dev organizasyona damga vurmuş isimler, Türkiye'de de mücadele ettiler. Süper Lig'de forma giymiş ve Şampiyonlar Ligi'nde damga vurmuş 11 isim...

Ülkemizde forma giymiş Şampiyonlar Liginin en golcü 11 futbolcusu

Ülkemize gelen birçok yıldız futbolcu iz bırakırken Şampiyonlar Ligi'nde de gösterdikleri performanslarla iz bıraktılar. Şampiyonlar Ligi'nde attıkları gollerle başarılara koşan yıldız isimler Türkiye'de mücadele ettiler. İşte Süper Lig'de forma giymiş Şampiyonlar Ligi'nin en golcü 11 futbolcusu...

Haberin Devamı

FLORENT MALOUDA 28 GOL

Lyon ve Chelsea'de forma giydikten sonra 2013 Temmuz'da Trabzonspor'a transfer olan Fransız futbolcu da yolu Türkiye'ye düşenlerden.

DRİES MERTENS 28 GOL

Sezon başında Napoli'den Galatasaray'a transfer olan Mertens takımın en önemli isimlerinden. Galatasaray'ın galibiyet serisi ve liderliğinde büyük katkı veren Mertens hala şampiyonluk yolunda katkı sağlamaya devam ediyor.

Ülkemizde forma giymiş Şampiyonlar Liginin en golcü 11 futbolcusu

WESLEY SNEİJDER 31 GOL

Ajax, Real Madrid ve Inter'den sonra Galatasaray'a transfer olan Sneijder adnı Galatasaray tarihine yazdırdı. Attığı goller ve asistleriyle sarı kırmızılı ekibe büyük katkı veren Sneijder iki kere Süper Lig'de şampiyonluk yaşarken üçer kez de Süper Kupa ve Türkiye Kupası kazandı.

ROBİN VAN PERSİE 32 GOL

Haberin Devamı

2015/2016 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer olan Hollandalı yıldız forvet zaman zaman tartışılsa da iyi performans gösterdiği maçlar oldu. Arsenal, Manchester United ve Feyenoord efsanesi olan Van Persie ligde iz bırakanlardan.

Ülkemizde forma giymiş Şampiyonlar Liginin en golcü 11 futbolcusu

MARİO GOMEZ 32 GOL

Alman santrafor Beşiktaş'ta gösterdiği performansla taraftarın gönlünde taht kurmuştu ve Süper Lig'de attığı 26 gol ile gol kralı olarak Beşiktaş'ın yedi yıl aradan sonra şampiyon olmasına büyük katkı sağlamıştı. Bayern Münih'de gol olup yağan Gomez en çok gol atan yıldızlardan.

GUTİ 34 GOL

Yıllarca Real Madrid forması giyen İspanyol yıldız 14 yılın sonunda Beşiktaş'a transfer olmuştu. Siyah beyazlı forma ile bir kere Türkiye Kupası şampiyonluğu kazanan yıldız orta saha Beşiktaş'tan sonra başka yere transfer olmadı ve futbolu bıraktı.

Ülkemizde forma giymiş Şampiyonlar Liginin en golcü 11 futbolcusu

MESUT ÖZİL 37 GOL

Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası Şampiyonluğu yaşayan Mesut Özil Real Madrid ve Arsenal'de gösterdiği performansla adını futbol tarihine yazdırdı. Türkiye'de Fenerbahçe ve son olarak Başakşehir forması giyen Mesut Özil geçen ay futbolu bıraktı.

ROBERTO CARLOS 43 GOL

Inter'de forma giydikten sonra Real Madrid'de efsane olan yıldız oyuncu sol bek olmasına rağmen 43 gol attı. Fenerbahçe'de forma giyen Dünya Kupası şampiyonu Brezilyalı oyuncu sarı lacivertli forma ile iki kere Süper Kupa sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

SAMUEL ETO'O 49 GOL

Real Madrid, Barcelona, Inter ve Chelsea gibi büyük takımların formalarını giyen Kamerunlu yıldız forvet defalarca Şampiyonlar Ligi'nde fileleri sarstı. İsmi büyüklerle de anılan Eto'o ülkemizde Antalyaspor ve Konyaspor formalarını giydi.

Ülkemizde forma giymiş Şampiyonlar Liginin en golcü 11 futbolcusu

Yazarlar