Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Turkish Airlines Euroleague A Grubu’ndaki Fenerbahçe, 9. maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı konuk etti, ikinci yarıdaki mükemmel savunma performansıyla 79-61’lik galibiyete ulaşarak, grup liderliğini de garantiledi.

TOP 16’yı daha önce garantileyen Fenerbahçe, maça tutuk başladı, özellikle hücumda tıkanınca, kazanmaya daha fazla ihtiyacı olan konuk takım, 5. dakikada 13-8 öne geçmeyi başardı. 20-18 geride girdiği ikinci periyotta 33-24 geriye düştükten sonra Sloukas ile canlanan temsilcimiz, Yunan guardının uzunları devreye sokmasıyla rahatladı. Dışarıdan da Bogdanovic ile Antic’ten gelen isabetlerle kontrolü ele geçirdi Fenerbahçe, devreyi 39-37 üstün tamamladı.

Haberin Devamı

İkinci yarıda ise işler tamamen değişti. Fenerbahçeli oyuncular hem keyif verici bir basketbol izlettirirken, keyif aldıklarını da gösterircesine, hem savunma hem de hücumda inanılmaz oynadı. 5 dakika sayı yemeyen önce Vesely, ardından Udoh ile blok şov yapan Fenerbahçe, farkı çift hanelere çıkarıp, son periyoda 58-51 galip girdi.

Datome’nin resitali

Datome’nin de resitale eşlik edişiyle son çeyreğe de 12-0’lık seriyle girmeyi başaran Fenerbahçe arayı iyice açtı. Obradovic, sırayla takımın yıldızlarını benche çağırıp, tribünlerin alkışlamasını sağlarken, çok uzun aranın ardından yeniden formasına kavuşan Rick Hickman’ın son saniyede attığı basket, skoru belirledi: 79-61.

Hickman için faul yaptırdı

Uzun süre salonlardan uzak kalan Rick Hicman, Kızılyıldız maçıyla formasına kavuştu. Bitime 2 dakika kala değişiklik için çağrılan Hickman, oyun durmadığı için 1 dakika kenarda kaldı. Obradovic’in uyarısı ile faul yaparak oyunu durduran Fenerbahçe’de Hickman sahaya adımını attıktan sonra hemen skor bulmayı da başardı.