Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

ING Basketbol Süper Ligi’nde 15. hafta mücadelesinde Galatasaray Doğa Sigorta, Gaziantep Basketbol’u 96-84 yenerek 11. galibiyetine ulaştı, rakibine de 10. yenilgisini tattırdı.
Maça müthiş bir hücum ritmiyle başladı sarı-kırmızılı ekip, savunma baskısı ile rakibini daha ilk çeyrekte 8 top kaybına zorlayarak, kolay sayı şansları da yakaladı, ilk periyodu 28-19 galip kapadı.
Gaziantep Jelovac ile direnmeye çalışsa da top kayıplarına devam edince Galatasaray tam 19 sayıyı bu sayede üretti, Göksenin’in 13 sayı ürettiği ilk periyodu 55-37 galip tamamlamayı bildi.
2. yarıda farkın rehaveti Galatasaray’a hatalar yaptırdı, ilk 5 dakikada sadece 3 sayı buldu ev sahibi, fark tek hanelere indi. Ancak Vasiliauskas’ın art arda yaptığı 2 top kaybı Cim-Bom’un yeniden hareketlenmesini sağladı, son çeyreğe de 72-63 girildi.
4. çeyreğe 6-0’lık seri ile giren ve farkı yeniden 15’e çıkaran Galatasaray Doğa Sigorta, Harrison’ın sayılarıyla rakibini bir kez daha yaklaştırmadı, art arda 5. galibiyetini elde ederken, ligin ilk yarısını da evinde yenilmeden ilk 4 içinde bitirmeyi başardı.
Öte yandan Galatasaray taraftarı, karşılaşmanın son bölümünde sarı-kırmızılı ekibin başında çok önemli işler yapan Coach Ertuğrul Erdoğan lehine destek tezahüratlarında bulundu.