Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şampiyon unvanıyla başladığı sezonda geçmişini mumla arayan Anadolu Efes, Panathinaikos deplasmanında da hezimet yaşadı. Eski Galatasaraylı Macon’ın rekorlar kırdığı, Coach Ergin Ataman’ın iki teknik faulle atıldığı mücadeleyi ev sahibi güle oynaya kazandı.

THY Euroleague’de 6. hafta mücadelesinde Panathinaikos’a Yunanistan’da konuk olan Anadolu Efes, 5. yenilgisini 95-69’luk sonuçla tattı, yine hayal kırıklığı yarattı. Micic-Anderson-Dunston üçlüsünden yoksun çıktığı maçta savunma zaaflarını yine fazlasıyla hisseden ve ev sahibinin çok kolay skor bulmasını önleyemeyen Anadolu Efes, geçtiğimiz yıl Galatasaray’da oynayan Macon’ın arka arka sayılarına engel olamadı, ilk çeyreği 22-13 geride kapadı.

Haberin Devamı

Beaubois ile direnmeye çalışsa da 5’te 5 üçlük isabetiyle devrede 21 sayıya ulaşan Macon arayı giderek açtı, 16’da 8 üç sayı isabeti bulan Panathinaikos devreyi de 52-35 galip tamamladı.  İkinci yarının başında Beaubois ve Moerman’dan gelen üçlükler Efes’i umutlandırsa da bunu sonlandıran yine Macon oldu, 12’de 9 üçlükle maçı bitiren ABD’liye, Nedovic ile Sant-Roos da eşlik edince, son periyoda 78-53 önde giren Panathinaikos, çok rahat bir galibiyete ulaştı.

Haftaya Efes gibi tek galibiyetle başlayan Panathinaikos bu galibiyet ile rahat bir nefes alırken, Efes’te sorunlar biraz daha ortaya çıktı. Rakibin üç guardı Macon, Nedovic ve Sant-Ross 64 sayı üreterek, Efes’in kısa savunmasının halini gösterdi. Moerman ile Singleton yine istenilenin çok uzağındayken, ilk geldiğinde savunmasını eleştirdiğimiz Petrusev artık hücumu da unutmuş gibiydi! Micic’in sakatlığı mutlaka bir handikap ama Efes’in sorunu sadece o değil ki! Dün 3. çeyrekte aldığı ikinci teknik faulle sahadan atılan Coach Ergin Ataman’ın bu düzeni bir an önce değişmesi eldeki kadroyla çok zor gözüküyor.