Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Turkish Airlines Euroleague A Grubu’ndaki temsilcimiz Fenerbahçe, Sırbistan deplasmanında Kızılyıldız’ı 74-60 yendi, 4. maçında 3. galibiyetini elde etti.

Kadro olarak rakibinin çok önünde olduğunu daha maçın başında hissettirdi temsilcimiz, 5 dakikada 15-2’lik bir seri buldu. Bu güzel başlangıçta savunmadaki sertlik, rakibin hataya zorlanması, erken pozisyon bulunması ve hücumda boyalı alana topun geçirilmesiydi.Bu güzel bir görüntüydü temsilcimiz için ancak rakibin boyalı alan sertliğini artıracağı anlarda verilecek reaksiyon daha önemliydi. İşte orada da Pero Antic devreye girdi. 14 sayıyla maçı bitirdi Makedon oyuncu ama bu sayıların en az 10’u can alıcı noktalarda geldi. Rakip boyalı alana gömülüp farkı 5’e indirdiğinde dışarıdan iki şut soktu Antic, uzundan şut katkısının ne kadar önemli olduğunu gösterdi, savunmayı açtı, Fenerbahçe yeniden öne fırladı, devreyi 14 farklı üstün kapadı.

Haberin Devamı

Maç boyunca da hücumda bu kozunu kullandı temsilcimiz, savunmada iyi yardıma gidip, rakibi 17 bin taraftarının önünde durdurmuştu, fark da böylece 19 oldu. Son çeyreğin başında iki genç Berk ve Ömer’in sayılarıyla iyice rahatlayan Fenerbahçe, son bölümde farkın 11’e inmesini önleyemedi ama bunun da nedeni sanırım, maçın erken bitmesiydi.

Rakip hafif geldi

Kızılyıldız’ın Fenerbahçe ayarında olmadığı ortada. Ancak yine de bazı sıkıntılar dikkatimizi çekti. Fenerbahçe’nin uzunları, dışarıya yardım için çok açıldıklarında geriye dönmekte zorlanıyorlar ve kolay ikili oyun sayıları yiyorlar. Bunun için mutlaka adam birebir savunmaların biraz daha güçlenmesi gerekiyor. Çünkü dün de gördük ki, bu takımın en kolay skor bulma şekli, iyi savunma sonrası çabuk çıktığı anlar, bu pozisyonların adedi yükselmeli.