Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İspanyol rakibi karşısında ilk maçtaki savunmasını tekrarlayamasa da hücumda müthiş bir oyun sergileyen sarı-lacivertli temsilcimiz, 3 galibiyete ulaşacak takımın tur atlayacağı seride durumu 2-0’a getirerek art arda 4. kez Final Four oynamaya bir adım daha yaklaştı.

THY Euroleague çeyrek final serisi 2. maçında Baskonia Vitoria’yı, Ülker Sports Arena’da 95-89 yenmeyi başaran Fenerbahçe Doğuş, 2-0 öne geçti.

Hem normal sezonun iki maçında, hem de çeyrek finalin ilk buluşmasında rakibinin temposunu düşürmeyi başarmış, etkili savunmasıyla kazanmıştı temsilcimiz, bu kez atarak kazanabileceğini de ispatladı.

Haberin Devamı

Baskonia’da bu kez Shengelia’nın ilk 5’te başlıyor oluşu, ilk hedeflerinin tempoyu artırmak olduğunu göstermişti, bir de buna dışarıdan çok yüzdeli attıkları şutlar eklenince, temsilcimiz daha ilk çeyrekte 23 sayı yedi. İlk maçın devresinde 26 sayı yiyen bir takım için bu çok fazlaydı ama neyse ki Sloukas play-off ve sonrasındaki alışıldık performansını sergileyerek, maçı önde götürmemizi sağladı. İlk maçtaki gibi ona Wanamaker’ın da eşlik etmesiyle hücumda hiç aksamadı temsilcimiz ama ön alanda çok kolay geçilmesi ve rakibe boyalı alana rahat girme imkanı vermesi, hep tedirgin etti. Obradovic’in 4 kısa hamlesine de boyalı alandaki üstünlüğünü artırarak yanıt veren Baskonia en azından bir galibiyet cebine koyarak ülkesine dönmek istedi ama Vesely’nin inanılmaz mücadelesi, Datome-Kaliniç ikilisinin forvetten verdiği katkıyla birleşti, temsilcimiz her defasında krizden çıkmayı bildi.

Son çeyreğin başında istediğimiz savunma sertliğini yakaladı temsilcimiz, rakibini 5 dakikada 7 sayıda tutarak farkı da 9 sayıya kadar çıkardı. Janning, art arda üçlükleriyle canımızı sıkıp, takımını umutlandırdı ama F.Bahçe’nin bu salonda yenilmesi gerçekten imkansıza yakındı.

Şimdi sıra İspanya’da kazanmakta. Çeyrek finallerde Obradovic ile yenilmezliğini 11. maçta da sürdüren Fenerbahçe’nin geleneği devam ettirmesi için mutlaka daha iyi savunma yapması gerekli. Deplasmanda aynı sayıları yersek kazanmak hayal gibi.