Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kızılyıldız karşısında baştan sona üstün oynayan Darüşşafaka Doğuş, kazanan takımın adını son 8 takım arasına yazdıracağı maçı farklı galip bitirdi, çeyrek finallere yükselen 3. takımımız olarak Türkiye’ye büyük bir başarı armağan etti.

THY Euroleague’deki temsilcilerimizden Darüşşafaka Doğuş, normal sezonun son, kazanan takımın çeyrek finale yükseleceği maçta Sırp ekibi Kızılyıldız’ı 78-62 yenmeyi başardı, F.Bahçe ve Efes’in ardından adını son 8 takım arasına yazdırdı.
Kısa sürede büyük işler yapmıştı Daçka. İlk Euroleague sezonunda TOP 16 oynamıştı, bunu bir adım öne taşıyarak bu sezon çeyrek finale çıktı. Bütün senenin emeği, tarihi bir başarı yakalama fırsatı tek maça kalmıştı ve Daçka da oyuna, bunun fazlasıyla bilincinde olduğunu göstererek başladı. Sezonun yıldızları Wanamaker ile Clyburn adeta ‘buraya kadar getirdik, bırakmayız’ dercesine oynayarak daha ilk periyotta temsilcimizin farkı 25-14 ile çift hanelere çıkarmasını sağladı.
Rakip Real Madrid
Ancak 2. çeyrekte fark 15’e çıktıktan sonra Kızılyıldız’ın savunma tuzağı, temsilcimizi her saniye biraz daha dışarıya doğru itmeye başladı. Neyse ki, devre de 43-32 tamamlandı. Kızılyıldız, 2. yarının tamamını 4 kısa oynayarak, hücumu Jenkins’in tercihlerine bırakarak geri dönmeyi başardı. Daçka’nın dış şut yüzdesinin düşmesi ve pota altını bir türlü devreye sokamaması sıkıntı yaratıp, farkın 3 sayıya kadar inmesine neden olsa da, Birkan’ın enerjisiyle yeniden takımını ayağa kaldırması, Zizic’in geç de olsa maçın içine girmeyi başarması ve Anderson’ın ortaya koyduğu tecrübe farkı nefes almamızı sağladı.
Ne mutlu bize ki, 3 takımla çeyrek finaldeyiz. Ev sahibi olduğumuz Final Four’a girmek için ümitliyiz. Belki en zor eşleşme Real Madrid karşısında Daçka’nın gözüküyor ama hedefe ulaşmış olmanın rahatlığının takıma nasıl iyi geleceğini sporun içindeki herkes de çok iyi biliyor.