Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Anadolu Efes ile Banvit arasındaki serinin dün akşam bitmesini bekleyenler için ilk 3 çeyrek hiç sürpriz değildi. Efes, yine öldürücü baskısıyla Bandırma ekibinin hücum etmesini engelliyor ve farkı sürekli çift hanelerde tutuyordu. Doğuş, Cenk ve iki Kerem yine günlerindeydi, her şey ev sahibinin istediği gibiydi. Bu düzen son çeyreğin başında farkı 16 sayıya kadar yükseltti. Ancak ‘her şey nasıl tersine döner’ dersi Sinan Erdem’de sergilendi.
Bir maç önce teslim bayrağını çok kolay çeken Banvit, bu kez final umudunu Bandırma’ya taşımaya kararlıydı ve inanılmaz bir dönüş yaptı. Tribünden maçı izleyen Efes Teknik Koordinatörü Çetin Yılmaz’ı sık sık havaya fırlatan ve ‘Savanovic-Savanovic’ diye bağırtan Zouros’un hamlesizliği de farkın hızla kapanmasını sağladı. Efes, kendilerine çok fazla faul çalındığı gerekçesiyle zaten iyice gerilmişti, Banvit’in geri dönüşünde serbest atışların da etkisi, sinirleri tamamen kopardı.
Maç sonunda yaşananlar gerçekten çok çirkindi, hiç yakışmadı.
Efesli oyuncular, teknik ekip, sırasıyla basın tribünün önüne geldi, hakemlerin yaptıklarını yazmamızı istedi. Söylediklerinde haklıydılar aslında, 27’ye 11’lik faul farklılığı, gerçekten ilginçti... Hele en kritik anda Kerem Tunçeri’ye yapılan faul bal gibi üç atıştı ama Ersan Ergüler, masadan gelen müdahaleye rağmen ısrarla 2 dedi. Son topta Cenk ribauntu aldıktan sonra kendisine faul yapıldı, hakemler bunu da görmedi, yani maçın uzaması iki kez engellendi. Ancak işin bir de diğer boyutu var. İlk yarıda Orhun Ene’ye itiraz için teknik faul çalınırken, Zouros’un yarı sahaya kadar girmesine nasıl göz yumuldu. Son dakikadaki Yunan çalıştırıcıya teknik çalınamaması düpedüz bir avantaj değil miydi? Peki 16 sayıdan gelen Banvit, sadece hakemlerle mi bunu başardı. Onların müthiş mücadelesini görmemek ayıp olmaz mı? Efes ‘son dakikalardaki’ itirazlarda haklı ama biraz da kendine bakılmalı.