Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Böylesine bir derbi için iki takımın da henüz hazır olmadıklarını biliyorduk, ancak Domercant ve Gordon gibi iki isminin yokluğunda Galatasaray’ın daha fazla sıkıntı çekmesini bekliyorduk.
Maçın başında öyle de oldu aslında. Oğuz Savaş ile rakip boyalı alanda çok etkili olan Fenerbahçe, istediği ritmi yakalamıştı. Ancak ilk iki gündeki gibi yine Pianigiani 4 kısalı sisteme dönünce, kontrolü rakibine bıraktı. O andan itibaren ribaunt üstünlüğü bariz şekilde sarı-kırmızılı ekibe geçmişti. Fenerbahçe özellikle dışarıdan çok kötü yüzde ile şut atınca, o ribauntların önemi de arttı ve Galatasaray bu düzeni iyi kullandı. Rakibinin kısalmasına rağmen, Galatasaray coachu Ergin Ataman’ın takımını uzatması Cenk ile Hawkins’i birlikte kullanması, avantajı daha baskın şekilde hissetmelerini sağladı.
Fenerbahçe’nin kısaldığı anlardaki bir sıkıntı da Hawkins’i tutacak adamı bulmakta zorlanmalarıydı. Ne Bogdanovic, ne Preldzic yıldız oyuncunun karşısında duramadı. Eski takımına karşı Engin’in de en kritik anlarda sahne alarak, takımını sırtlaması dünün önemli notlarındandı. Çünkü o Engin, daha 2. dakikada yaptığı 2. top kaybı nedeniyle kenara alınmıştı. Böyle bir başlangıçtan sonra yeniden oyuna girdiğinde yaptıkları, Engin’in kafa olarak ne kadar güçlü bir oyuncu olduğunu ispatladı. Galatasaray’ın iki önemli skorerinden yoksun oynadığı maçtaki bu görüntüsü, lige kadar çok daha iyi hale gelebileceklerini gösterdi. Ergin Ataman’ı da oyuna yaptığı müdahale için tebrik etmeli. Bir de maç sonundaki hareketi var ki, tecrübeli çalıştırıcının, bence o daha da önemliydi. Rakip takımın başkanı hakkında yapılan tezahüratlar nedeniyle kendi tribünlerine tepki gösteren ve onları susturmayı başaran Ataman, dünün en başarılı ismiydi.
Fenerbahçe’de ise 4 kısalı sistem baş ağrıtacak gibi. Eğer Pianigiani bu sistemi Batiste ve Andersen hazır olmadığı için bu kadar çok kullandıysa sözümüz yok, ancak aksi sıkıntı yaratır. Çünkü her takım, bu düzene karşı boyalı alanı çiftlik gibi kullanır.