Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bayern Münih karşısında kötü bir oyun sergileyen, rakibin üç sayı bombardımanını önleyemediği gibi hücumda varlık gösteremeyen temsilcimiz, Euroleague’deki 6. maçında art arda 3, toplamda 5. yenilgisini tam 116 sayı yiyerek yaşadı.

Turkish Airlines Euroleague’in 6. haftasında Almanya’da Bayern Münih’e konuk olan Darüşşafaka Tekfen, salondan 116-70 yenik ayrıldı, 5. mağlubiyetini tattı.

Bu yıl iç sahada Anadolu Efes’e yenildikten sonra, Panathinaikos ve Baskonia gibi iki güçlü ekibi devirmeyi başaran Bayern Münih, temsilcimiz karşısında da maça hızlı başladı. Çok kolay potaya giden rakibe Berk ile direnmeye çalışan temsilcimiz ilk çeyreği 21-17 geride bitirdi.

Haberin Devamı

Ancak film, 2. periyotta koptu. Koponen başta olmak üzere, Dangubic, Barthel ve Lo’dan da üçlükler bulan ev sahibi devre sonunda 10’da 7 üç sayı isabetine ulaştı. Zaman zaman alan savunması yapsa da, hiç sertlik gösteremeyen ve rakibin çok kolay skor bulmasını izleyen Darüşşafaka, 20 dakikada potasında 54 sayı görürken, soyunma odasına 19 farkla geride gitti.

2. yarının başında bir reaksiyon beklediğimiz Daçka, sahaya oyun kurucusuz çıkıp, 4 dakikada 6 top kaybı daha yapınca ev sahibi farkı 71-41’de 30 sayıya çıkardı, kenardan gelen isimlerinden de büyük katkı alıp, son çeyreğe 87-50 galip girmeyi başardı.

Son periyodun başında Bayern Münih’e karşı Evans’ın bireysel çabasıyla farkı azaltmaya çalışan Darüşşafaka, rakibin son bölümde yağmur gibi gelen üçlüklerine karşı çaresiz kaldı, salondan 116-70 yenik ayrıldı. 26’da 18 üç sayı isabetiyle oynayan Bayern Münih, Euroleague’de sezonun en yüksek sayısına ulaşan takım olmayı başardı.