Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İlk maçta sarı-lacivertli rakibine karşı hiç varlık gösteremeyip saha avantajını yitiren Efes, ilk yarıda 52 sayı yiyerek 16 sayı geri düşse de ayağa kalkmayı başardı, Micic’in devleştiği karşılaşmayı uzatma sonunda da olsa kazanıp, adeta finali yeniden başlattı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi final serisinin 2. maçında normal süresi 86-86 biten maçta Fenerbahçe Beko’yu 101-93 yenmeyi başaran Efes, seride durumu 1-1 yaptı.
İlk maçta hücumda yaşadığı sıkıntıyı aşmak için bu kez kadroya Beaubois’yı da alarak 3 guardla oynadı. Bu sistemin artısını ilk yarıda hiç hissedemedi Efes, çünkü ilk maçta özgüveni tavan yapan Fenerbahçe, bu kez Melli ve Guduric ile rakip savunmaya cezayı kesti. Efes’in gerginliği ilk çeyrekte 5 top kaybı ve düşük yüzdeli hücumlarla kendisini hissettirirken, Dixon’ın sahne alışı ile ara daha da açıldı. Efes rakibin düzenini çıkarmak için prese başladı ama hem Sertaç, hem de Dunston’lı beşle yapılan presi art arda boş üçlüklerle cezalandıran Fenerbahçe, 39-23 ile 16 farkı yakaladığı devreyi 52-40 önde tamamladı.

62 sayılık katkı
Efes’in Moerman yerine bu maçta kadroya aldığı Motum, maçtaki ilk sayılarını 2. yarının başında atarken, 20 dakikada 5 sayı bulan Micic’in de bu bölümde sahne alışı, Efes’in sisteminde çok çok önemli olan 1 ve 4 numara skor katkısını artırdı. Bu kez çok daha agresif olan Efes, top kayıpları yapan ise Fenerbahçe’ydi. 2 sayıya düşen farkın tekrar çift hanelere çıkması da maça ve seriye dönen Efes’e geri adım attırmadı, Micic’in müthiş performansıyla ara yeniden kapandı. Tüm sezon oynadığı tempoya yaklaşan ve 2. yarının tamamını 3 guardlı, aynı beşle oynayan Efes, bu üçlüden 62 sayılık katkı alınca, hep maçın içinde kaldı. Fenerbahçe çok inatçı takım, hiç vazgeçmedi, Melli ve Dixon ile direndi ama 2. devrede 20, uzatmada da 5 sayı atan Micic durdurulamaz tempoya ulaşınca, seri 1-1’e geldi. Müthiş bir dönüş gerçekleştirerek finale heyecan getiren Efes de, deplasmanda 1 maç kazanıp aslında istediğini alan Fenerbahçe de, dünkü basketbol şöleni için tebrik edilmeli.