Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 18. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Darüşşafaka Lassa’yı 83-80 yenmeyi başardı, 13. galibiyetine ulaşırken, rakibine de 10. mağlubiyetini tattırdı.
Maç boyunca üstün oynayan taraf Darüşşafaka Lassa’ydı. İlk 10 dakikada 15-3 ribaunt üstünlüğü kurup Ercan ile skor üreten Daçka, 1. periyodu 24-13 önde bitirdi. Farkı 13 sayıya kadar çıkaran rakibine Clyburn ile direnmeye çalışsa da Efes devreyi de 43-33 geride bitirdi.
Larkin ve Beaubois ile arayı kapamaya çalışan Efes karşısında Doğuş’un 18 sayı, 13 ribaunt, 8 asistlik performansıyla ayakta kalmayı başaran; son çeyreğe 62-57, son 3 dakikaya da Can Korkmaz’ın uzun mesafeli üçlüğüyle 76-64 galip girmeyi başaran Daçka, Efes’in baskısına karşı hata yapmaya başladı.
Beaubois ile sayılar bulup, rakibini art arda top kayıplarına iten Efes, son dakika içinde Daçka’da White çizgiden 2’de 0 attıktan sonra M’Baye’nin basketfaulü ile skoru dengeledi. Son topta bir kez daha top kaybı yapıp rakibine 6 saniye hücum şansı tanıyan Darüşşafaka Lassa, Clyburn’ün bitime 0.4 saniye kala bulduğu üçlüğü önleyemedi, Efes, ilk kez öne geçtiği pozisyonla kazanmayı bildi.