Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe Beko, 18 sayı öne geçip ‘artık kazandım’ dediği maçta, Bursa ekibinin 16-0’lık serisine engel olamayarak kabus yaşadı ama Sloukas’ın 13 saniye kala bulduğu kritik sayıyla galibiyete ulaşmayı başardı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisinin 2. maçında TOFAŞ’ı 68-64 yenen Fenerbahçe Beko durumu 2-0 yaptı.

Yine maça müthiş bir presle giren, çift guardla oyuna başlayan rakibini art arda top kayıplarına zorlayan, forvetlerin potaya gidişleriyle pozisyon arayan bir takım görüntüsündeki Fenerbahçe de rakibin top kayıplarına ayak uydurup, dışarıdan isabet bulamasa da düşük skorlu ilk çeyreği 17-13 önde bitirdi.

Haberin Devamı

TOFAŞ ise ilk maçtaki gibi rakibinin tek uzunla oynamasını avantaja çevirmek istiyordu ama rakibinin baskısına bir türlü çözüm üretemedi. İlk yarı sonunda tam 16 top kaybı yapan Bursa ekibi, kenardan gelen Sinan’ın da etkili performansı karşısında rakibine kafa tutmakta zorlandı, hiç üç sayı isabeti bulamasa da, yüzde 70 iki sayı isabete ulaşan Fenerbahçe Beko, ilk yarıyı da 34-23 galip kapadı.
Çok temposuz geçen ilk yarıda farkın çift hanelere çıkması, TOFAŞ’ın enerjisini biraz daha düşürmüş olacak ki, ev sahibi farkı 16 sayıya kadar çıkardı. TOFAŞ, kaptanı Mejia ile bir hamle yapıp farkı tek hanelere çekti ama 9. denemesinde Guduric ile ilk üç sayı isabetini bulan Fenerbahçe, son çeyreğe de 56-44 galip girdikten sonra bu kez Melih’in devreye girmesiyle rahatladı. Ancak Bursa ekibi rakibinin ikili oyun savunmasındaki sıkıntısını önce Muhsin, ardından Elegar ile cezalandırarak 16-0 seri ile bitime 30 saniye kala 66-64 ile umutlandı. Ancak bitime 13 saniye kala bu seriyi bitiren Sloukas, takımını galibiyete taşıyan isim oldu.