Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sarı-lacivertli temsilcimiz ilk turda da aynı grupta mücadele edip iki kez devirdiği Kızılyıldız’a yine şans tanımadı, Vesely’nin devleştiği karşılaşmayı farklı kazandı.

Turkish Airlines Euroleague TOP 16 E Grubu’na Panathinaikos galibiyetiyle giren Fenerbahçe, Kızılyıldız deplasmanında da hız kesmedi, farklı kazanmayı bildi: 65-88

Boyalı alanı 15 sayı, 15 ribaunt, 5 blok, 3 top çalma ile oynayan Vesely ve Udoh ile domine eden, hücumda Dixon-Antic-Datome üçlüsüyle dış atışlar da bulan temsilcimiz, rakibinden 18 ribaunt fazla da alınca ezici üstünlüğünü hep hissettirdi. İlk çeyreği Dixon’ın son saniyedeki basketfaulüyle 23-20 önde bitiren temsilcimiz, ikinci periyotta sadece 8 sayı yiyince soyunma odasına 41-28 galip girdi. Rakibin her hamlesine Datome ile karşılık veren, Dixon ve Antic’in üçlükleriyle farkı 22 sayıya yükselten Fenerbahçe, 3. çeyreği de 63-46 önde tamamladı.

Haberin Devamı

4. periyodun başında farkı 11 sayıya indiren Kızılyıldız umutlansa da, muhteşem bir maç çıkaran ve sayılarının 11’ini bu çeyrekte atan Vesely, art arda hücum ribauntlarını smaçlarla tamamladı, karşılaşmayı 17 sayı, 11 asist ile bitiren Dixon’la farkı bir kez daha 20 sayı barajının üzerine çeken temsilcimiz, Real Madrid ve Khimki takımlarının boynu bükük ayrıldığı deplasmanda 23 sayılık farkla galibiyete uzandı.